Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΝέες ευκαιρίες για αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού στη Θεσσαλονίκη από την Τουρκία
Εκθέσεις

Νέες ευκαιρίες για αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού στη Θεσσαλονίκη από την Τουρκία

Η φετινή παρουσία της ΕΞΘ έδειξε ότι η Θεσσαλονίκη παραμένει ένας δημοφιλής και αγαπημένος προορισμός για τους γείτονές μας, καθώς καταφέρνει να συνδυάζει μια σειρά από πλεονεκτήματα που ταιριάζουν στο προφίλ και την κουλτούρα του Τούρκου επισκέπτη.

Συνέχεια στις ήδη πετυχημένες συμμετοχές της στη μεγαλύτερη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της γειτονικής Τουρκίας έδωσε η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, με την απόφασή της να πάρει μέρος στην ΕΜΙΤΤ 2015 που διεξήχθη από τις 22 έως τις 25 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη.

Η ΕΞΘ συμμετείχε στην ΕΜΙΤΤ για τέταρτη συνεχή χρονιά. Η ΕΜΙΤΤ κατέχει εξέχουσα θέση στο στρατηγικό πλάνο της Ένωσης, όσον αφορά τον προγραμματισμό των συμμετοχών της σε σημαντικές διεθνείς εκθέσεις στο χώρο του τουρισμού, καθώς η Τουρκία είναι μια από τις μεγάλες αγορές που η ΕΞΘ έχει προσεγγίσει με επιτυχία τα τελευταία χρόνια.

Η φετινή παρουσία της ΕΞΘ έδειξε ότι η Θεσσαλονίκη παραμένει ένας δημοφιλής και αγαπημένος προορισμός για τους γείτονές μας, καθώς καταφέρνει να συνδυάζει μια σειρά από πλεονεκτήματα που ταιριάζουν στο προφίλ και την κουλτούρα του Τούρκου επισκέπτη.

Η προώθηση του city break είναι η πρώτη προτεραιότητα για την ΕΞΘ, τόσο για μεμονωμένους επισκέπτες, όσο και για μικρά ή μεγάλα γκρουπ τουριστών και γι αυτό το λόγο, η πρόσκλησή της απευθύνεται σε οικογένειες, παρέες, ζευγάρια και ανθρώπους όλων των ηλικιών που θέλουν να περάσουν λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη και να ζήσουν κάτι ξεχωριστό.

Ο τρόπος διασκέδασης, η γαστρονομία, οι ευκαιρίες για shopping, αλλά και τα οθωμανικά μνημεία της πόλης, όπως είναι το σπίτι–μουσείο του Κεμάλ Ατατούρκ, γίνονται “μαγνήτες” για τους Τούρκους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη. Ένα από τα “ατού” του προορισμού είναι επίσης η εύκολη πρόσβαση στη Θεσσαλονίκη από την Κωνσταντινούπολη, είτε αεροπορικώς με καθημερινές απευθείας πτήσεις που συνδέουν τις δύο πόλεις, είτε οδικώς καθώς όσοι επιλέγουν αυτόν τον τρόπο κάνουν λόγο για σχετικά κοντινή και ευχάριστη διαδρομή, μέσω της Εγνατίας Οδού.

Η ΕΞΘ συμμετείχε με δικό της σταντ στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Για τέσσερις μέρες, το σταντ της ΕΞΘ έγινε πόλος έλξης για εκατοντάδες επισκέπτες που θέλησαν να αντλήσουν άμεσες πληροφορίες για τις ευκαιρίες που προσφέρει η πόλη στον τομέα του τουρισμού αναψυχής και στις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου.

Το περίπτερο της ΕΞΘ επισκέφθηκε για άλλη μια φορά και ο δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου της Κωνσταντινούπολης κ. Kadir Topbas, επιβεβαιώνοντας το άριστο επίπεδο στις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές. Επιπλέον, το ενδιαφέρον σημαντικού αριθμού εκπροσώπων τουριστικών πρακτορείων όχι μόνο από την Κωνσταντινούπολη, αλλά και από άλλες πόλεις, όπως η Άγκυρα και η Σμύρνη, ήταν περισσότερο αυξημένο σε σχέση με πέρυσι, αλλά και καλύτερα προετοιμασμένο, καθώς αρκετοί επαγγελματίες της Τουρκίας έχουν ήδη προγραμματίσει να εντάξουν τη Θεσσαλονίκη στα τουριστικά πακέτα τους.

Το περίπτερο της ΕΞΘ επισκέφθηκαν επίσης η προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ της Κωνσταντινούπολης κα Μαρία Ραχμανίδου και ο σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του γενικού προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη κ. Δούκας Μαρινόπουλος, με τους οποίους συζητήθηκαν θέματα για την περαιτέρω τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης στην Τουρκία.

Η ΕΞΘ πιστεύει ότι η τουρκική αγορά έχει πολλά περιθώρια για να προσφέρει στη Θεσσαλονίκη ακόμα περισσότερα στην αύξηση του αριθμού των διανυκτερεύσεων αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας του εισερχόμενου τουρισμού, προσελκύοντας επισκέπτες μεγαλύτερης οικονομικής επιφάνειας.

Από πλευράς ΕΞΘ συμμετείχαν ο πρόεδρος κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, ο γενικός γραμματέας κ. Ανδρέας Μανδρίνος, το μέλος του Δ.Σ. κ. Δημήτριος Μουσιάδης, η υπεύθυνη Μάρκετινγκ κα Ευδοκία Τσατσούρη και πλήθος ξενοδόχων και στελεχών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024