Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝοτοπούλου- Αυλωνίτης (ΣΥΡΙΖΑ): 'Ξεπουλάνε με fast track διαδικασίες τo Ναυάγιο στην Ζάκυνθο'
Τουριστική πολιτική

Νοτοπούλου- Αυλωνίτης (ΣΥΡΙΖΑ): 'Ξεπουλάνε με fast track διαδικασίες τo Ναυάγιο στην Ζάκυνθο'

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου, με πρόσφατη ομόφωνη απόφαση και τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου, απαιτεί από την κυβέρνηση την αλλαγή της προτεινόμενης νομοθετικής ρύθμισης και την διασφάλιση πλειοψηφικής συμμετοχής του Δήμου στο υπό διαμόρφωση σχήμα.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, η τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κα Κ. Νοτοπούλου και ο αναπλ. τομεάρχης κ. Α. Αυλωνίτης, αναφέρονται στη σύσταση ΑΕ με σκοπό την εκμετάλλευση της γνωστής παραλίας και τονίζουν ότι “η κυβέρνηση της ΝΔ στερεί από τους τοπικούς φορείς και από τον Δήμο, τη δυνατότητα συμμετοχής στην υπο ίδρυση ανώνυμη εταιρεία, με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο οριζόμενο από τον υπουργό τουρισμού, διακοσμητικό διοικητικό σύμβουλο και με έδρα της εταιρείας… στην Αθήνα”.

Η πλήρης ανακοίνωση
“Στο στόχαστρο της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ βρέθηκε η παγκοσμίου φήμης παραλία του Ναυαγίου στην Ζάκυνθο. Κατά τη συνήθη τακτική της η κυβέρνηση, ακολουθώντας διαδικασίες fast-track και ερήμην της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της ξεπουλά τη δημόσια περιουσία, ξεπουλά ένα τοπόσημο του νησιού.

Στο σχέδιο νόμου, που διέρρευσε  το Υπουργείο τουρισμού, η διαφαινόμενη σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας με διάρκεια ενενήντα εννέα ( 99) ετών και με αποκλειστικό μέτοχο το ελληνικό δημόσιο, σκοπό έχει τη “διαχείριση, διοίκηση και εκμετάλλευση”, αλλά κυρίως και εν τέλει την ουσιαστική παραχώρηση (σε ποιον άραγε) της παραλίας του Ναυαγίου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ στερεί από τους τοπικούς φορείς και από τον Δήμο, τη δυνατότητα συμμετοχής στην υπο ίδρυση ανώνυμη εταιρεία, με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο οριζόμενο από τον υπουργό τουρισμού, διακοσμητικό διοικητικό σύμβουλο και με έδρα της εταιρείας…. στην Αθήνα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου, με πρόσφατη ομόφωνη απόφαση (2/4) και τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου, απαιτεί από την κυβέρνηση την αλλαγή της προτεινόμενης νομοθετικής ρύθμισης και την διασφάλιση πλειοψηφικής συμμετοχής του Δήμου στο υπό διαμόρφωση σχήμα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, στην περίπτωση της τουριστικής ανάδειξης του Ναυαγίου της Ζακύνθου, δε δείχνει μόνον το σκληρό νεοφιλελεύθερο πρόσωπό της, φανερώνει και το στόχο της να εξυπηρετήσει σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας, ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα, που θέλουν να εκμεταλλευτούν το τεράστιας τουριστικής αξίας αξιοθέατο.

Η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης δεν μπορεί να παραμερίσει και να αγνοήσει τη σημερινή έλλειψη της λαϊκής νομιμοποίησης ως προς το εγχείρημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα στηρίξει  στο κοινοβούλιο τη θέση  του Δήμου Ζακύνθου, όπως αυτή εκφράζεται στην πρόσφατη απόφαση του  δημοτικού συμβουλίου.

Διεκδικούμε δίκαιη και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη με την συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας της Ζακύνθου”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024