Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίNZ Herald: Το κυκλαδίτικο νησί που εξυμνεί η αυστραλιανή εφημερίδα
Κυκλάδες

NZ Herald: Το κυκλαδίτικο νησί που εξυμνεί η αυστραλιανή εφημερίδα

Στην περιγραφή του, ο συντάκτης της εφημερίδας αναφέρει ότι «το νησί φαίνεται σχετικά παρθένο με το όμορφα ισορροπημένο μείγμα από αμμώδεις παραλίες και θαλάσσια σπορ».

«Από τα 24 κατοικημένα νησιά των Κυκλάδων, η Πάρος είναι ένα από τα πιο επιθυμητά μέρη για διαμονή στην Ελλάδα» γράφει ο Bob Wallace στην αυστραλιανή εφημερίδα NZHerald που επισκέφθηκε το νησί μέσω της Intrepid Travel. Και η άποψή του αυτή, όπως σημείωσε, βρήκε σύμφωνη όλη την ομάδα που αφού περιηγήθηκε «την πολυδιαφημισμένη και φωτογραφημένη Σαντορίνη, καθώς και τη μεγαλύτερη των Κυκλάδων, τη Νάξο».

«Προς έκπληξή του, μεταξύ της ομάδας μας, αποτελούμενη από συναδέλφους από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, η ομόφωνη ψηφοφορία, για το αγαπημένο μας νησί, πήγε στην Πάρο. Η άποψη της ομάδας ήταν ότι η γραφική Σαντορίνη ήταν σίγουρα μια «στροφή στα αστέρια», αλλά η Πάρος κέρδισε λόγω της σχεδόν απροσδιόριστης, υποβλητικής έλξης της».

Στην περιγραφή του, ο συντάκτης της εφημερίδας αναφέρει επίσης ότι «η Πάρος φαίνεται σχετικά παρθένα με το όμορφα ισορροπημένο μείγμα από αμμώδεις παραλίες και θαλάσσια σπορ, δελεαστικές επιλογές φαγητού, έντονη νυχτερινή ζωή, παραδοσιακά ασβεστωμένα κτίρια και υπέροχο φυσικό τοπίο. Φίλοι από το Λονδίνο που συχνάζουν στην Πάρο το περιέγραψαν ως απλώς αρκετά ελληνικό».

«Η Πάρος φαίνεται σχετικά παρθένα με το λιμάνι και το φυσικό της τοπίο. Εάν δεν είστε ήδη μέλος μιας ομάδας, μια περιοδεία με τα highlights της Πάρου είναι μια εύκολη επίσκεψη μόλις βρεθείτε εκεί. Φροντίστε να βρεθείτε στην Παναγία την Εκατονταπυλιανή, την εκκλησία της Μονής Παροικιάς με τις 100 πόρτες (99 είναι γνωστές, η 100η λέγεται μυστική) και το γοητευτικό λοφώδες χωριό Λεύκες, στο κέντρο της Πάρου, με θέα στο γραφικό τοπίο από κάτω, και έξω στη θάλασσα. Στη συνέχεια κατευθυνθείτε βόρεια προς το γραφικό λιμάνι της Νάουσας. Θα περάσετε παλιά λατομεία μαρμάρου που έχουν συνεισφέρει στην ιστορία με διάφορους τρόπους. Θεωρούμενο ως ανώτερο από το μάρμαρο που εξορύσσεται στο γειτονικό νησί της Νάξου, το βραβευμένο παριανό μάρμαρο διαθέτει στον Ναό του Απόλλωνα στους Δελφούς, καθώς και χρησιμοποιείται για διάσημα γλυπτά, κυρίως την Αφροδίτη της Μήλου. Κάποτε η οροφή του Παρθενώνα ήταν με κεραμίδια από την Πάρο», συνεχίζει το δημοσίευμα.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ετικέτες
21/06/2024
20/06/2024
19/06/2024
18/06/2024
17/06/2024
14/06/2024