Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟ Δήμος Κατερίνης μπαίνει στο Πρόγραμμα Smart Tourism Destinations
Περιφέρεια

Ο Δήμος Κατερίνης μπαίνει στο Πρόγραμμα Smart Tourism Destinations

Το Smart Tourism Destinations είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υποστήριξη επιλεγμένων πόλεων της ΕΕ, με σκοπό τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους σε προϊόντα και υπηρεσίες τουρισμού και φιλοξενίας μέσω τεχνολογικής καινοτομίας.

Εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου Κατερίνης στο Πρόγραμμα Smart Tourism Destinations, ενός δικτύου που απαρτίζεται από 50 ευρωπαϊκές πόλεις, με σκοπό τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους σε προϊόντα και υπηρεσίες τουρισμού και φιλοξενίας μέσω τεχνολογικής καινοτομίας.

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Smart Tourism Destinations
Η προσπάθεια ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου Κατερίνης, μέσα από συνεργασίες με Ευρωπαϊκές πόλεις, άξιοποιώντας προγράμματα και πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεχίζεται από την Αντιδημαρχία Τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών, εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου Κατερίνης στο Πρόγραμμα Smart Tourism Destinations, ενός δικτύου που απαρτίζεται από 50 ευρωπαϊκές πόλεις.

Το Smart Tourism Destinations είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υποστήριξη επιλεγμένων πόλεων της ΕΕ, με σκοπό τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους σε προϊόντα και υπηρεσίες τουρισμού και φιλοξενίας μέσω τεχνολογικής καινοτομίας. Οι πόλεις αυτές θα διδαχθούν πως να εφαρμόζουν καινοτόμες ψηφιακές λύσεις για να κάνουν τον τουρισμό βιώσιμο και προσβάσιμο, αξιοποιώντας πλήρως την πολιτιστική κληρονομιά και τη δημιουργικότητά τους για να βελτιώσουν την τουριστική εμπειρία.

Το έργο θα επικεντρωθεί στον τρόπο με τον οποίο οι πόλεις της ΕΕ μπορούν να υιοθετήσουν προσεγγίσεις που βασίζονται σε δεδομένα (data-driven approaches) για να γίνουν ή να βελτιωθούν ως έξυπνος τουριστικός προορισμός και θα χαρακτηρίζεται από τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού ενδιαφερομένων (50 ευρωπαϊκών πόλεων, μεταξύ των οποίων και η Κατερίνη), συμπεριλαμβανομένων των υπευθύνων χάραξης πολιτικής, επαγγελματιών του τουρισμού και ακαδημαϊκών ερευνητών.

“Αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία που θα τονώσει την επισκεψιμότητα στο Δήμο μας. Η συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις και θεσμούς, αποτελεί ευκαιρία να εμπλουτίσουμε τις δράσεις μας και σε συνδυασμό με τις στοχευμένες παρεμβάσεις σε όλες τις περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος, να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει εξ αρχής”, δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης κ. Κώστας Κουκοδήμος.

“Το τουριστικό μας προϊόν έχει πληθώρα αξιόλογων χαρακτηριστικών. Με κάθε βήμα μας επιδιώκουμε να ενδυναμώσουμε πρακτικές στρατηγικής ανάδειξης του τόπου”, δήλωσε η αντιδήμαρχος Τουρισμού Κατερίνης κα Μαρία Τερζίδου.

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα, τόνισε ότι στόχος του είναι να θέσει τις βάσεις για τη συνεργασία, την ανταλλαγή γνώσεων και την ανταλλαγή εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών εντός του τουριστικού οικοσυστήματος της ΕΕ. Μέσω αυτής της συνεργασίας στοχεύουμε στην υποστήριξη του προορισμού μας και στη βελτίωση της ικανότητας διαχείρισης τουριστικών δεδομένων από τον Δήμο Κατερίνη.

Η κα Τερζίδου, υπογράμμισε πως η συμμετοχή στο Smart Tourism Destinations, αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σε ό,τι αφορά στην εναρκτήρια συνάντηση με την Επιτροπή, τους ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες και τους άλλους επιλεγμένους προορισμούς, αυτή προγραμματίζεται για τον Ιούνιο του 2022. Σκοπός, της πρώτης συνάντησης, η καταρχήν γνωριμία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων και η παρουσίαση των επιλεγμένων προορισμών – Δήμων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024