Τελευταία νέα
HomeΕναλλακτικός ΤουρισμόςΟ Δήμος Κω γιόρτασε την παγκόσμια ήμερα του ποδηλάτου με μια ξεχωριστή εκδήλωση
Ποδηλατικός Τουρισμός

Ο Δήμος Κω γιόρτασε την παγκόσμια ήμερα του ποδηλάτου με μια ξεχωριστή εκδήλωση

Δήμος Κω

Ο Δήμος Κω γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου με εκδήλωση στην πλατεία Ελευθερίας, τονίζοντας τη σημασία του ποδηλάτου για βιώσιμη ανάπτυξη και καταπολέμηση κλιματικής αλλαγής.

Ο Δήμος Κω ως Bike Friendly προορισμός (Bike Friendly Destination) γιόρτασε την παγκόσμια ήμερα του ποδηλάτου, τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024, στην πλατεία Ελευθερίας, με μια ξεχωριστή εκδήλωση-γιορτή και με κεντρικό μήνυμα «Το ποδήλατο μάς οδηγεί προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον».

Η εκδήλωση -μεταξύ άλλων- θέλησε να τονίσει τη σημασία του ποδηλάτου και των μεταφορών χωρίς μηχανή, όχι μόνο για την σωματική υγεία και φυσική κατάσταση των πολιτών, αλλά και για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και την Καταπολέμηση της Κλιματικής Αλλαγής. Εξάλλου, η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη, αντανακλώντας την ανάγκη για προώθηση της βιώσιμης μετακίνησης και των ευεργετικών επιδράσεων που έχει η χρήση του ποδηλάτου στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, στην αειφορία και στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της εκδήλωσης του Δήμου Κω η οποία τίμησε την παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου, και με τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης, των επαγγελματικών φορέων και των ποδηλατικών συλλόγων της πόλης, πραγματοποιήθηκε μια όμορφη ποδηλατάδα στο ιστορικό κέντρο της Κω, με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων φίλων του ποδήλατου, σε μια άνετη διαδρομή στην πόλη της Κω.

Η συμβολική αυτή ποδηλατάδα, είχε ως στόχο να ενθαρρύνει τους πολίτες να υιοθετήσουν ένα  πιο βιώσιμο τρόπο ζωής, και να αναδείξει περαιτέρω τις δυνατότητες του ποδηλατικού τουρισμού στην Κω, που αποτελεί και ένα νησί φιλικό σε ποδηλάτες και που αξίζει να ποδηλατήσει κανείς, έναν προορισμό με απαράμιλλη φυσική ομορφιά που προσφέρει πλούσια ταξιδιωτική εμπειρία στον επισκέπτη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο δήμαρχος Κω, κύριος Θεοδόσης Νικηταράς, η αντιδήμαρχος Τουρισμού της Κω, κυρία Ματίνα Βουκελάτου Χριστοδουλίδη, και η εντεταλμένη σύμβουλος αθλητισμού του Δήμου Κω, κυρία Διονυσία Γιαννούλη, όπως επίσης εκπρόσωποι και αθλητές ποδηλατικών τμημάτων των Αθλητικών Συλλόγων της Κω, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κω, επαγγελματίες από τον χώρο του ποδηλάτου και άλλοι.

Στους μικρούς φίλους του ποδηλάτου δόθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής, ενώ πραγματοποιήθηκε κλήρωση για παιδικά κράνη προσφοράς από ποδηλατικές εταιρείες και καταστήματα της περιοχής, και τέλος δόθηκαν βραβεία στα ποδηλατικά σωματεία και τους ιδιοκτήτες ποδηλατικών καταστημάτων που στηρίζουν τις δράσεις του δήμου για το ποδήλατο.

Σημειώνεται πως ο δήμος Κω έχει βραβευθεί από την «AMKE NatTour» ως “Bike Friendly Destination” για τις υπηρεσίες που παρέχει στους ποδηλάτες τουρίστες και συμμετέχει στο Δίκτυο Bike Friendly στην Ελλάδα.

Ετικέτες
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024
09/07/2024