Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΟ Δήμος Παιανίας προωθεί τον τουρισμό και δημιουργεί 'ποδηλατική ταυτότητα'
Ποδηλατικός τουρισμός

Ο Δήμος Παιανίας προωθεί τον τουρισμό και δημιουργεί 'ποδηλατική ταυτότητα'

Η ιδέα – πρόταση της Ελληνικής Ένωσης Ορεινής Ποδηλασίας για δημιουργία στον Δήμο Παιανίας Ποδηλατικού Πάρκου, "αγκαλιάστηκε" με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τον δήμαρχο Παιανίας, ο οποίος αποδέχτηκε την πρόταση και προχωρά στα επόμενα βήματα ενός πρωτοποριακού σχεδιασμού, που θα μετατρέψει το Δήμο Παιανίας σε τόπο προσέλκυσης επισκεπτών από το σύνολο της Αττικής -και όχι μόνο.

Σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί ο Δήμος Παιανίας ως φιλικός στην ορεινή ποδηλασία και το ποδήλατο γενικότερα και να προσελκύσει νέους επισκέπτες, και έπειτα από πρωτοβουλία του κ. Γιώργου Κυρίτση αντιπροέδρου του ΠΑΟΔΗΠ (Πολιτιστικού – Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Παιανίας), ολοκληρώθηκε η αρχική συνάντηση του δημάρχου Παιανίας, κ. Ισίδωρου Μάδη με εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Ορεινής Ποδηλασίας κ.κ. Παναγιώτη Κουμερτά και Φώτη Παναγούλια.

Η ιδέα – πρόταση της ΕΕΟΠ για δημιουργία στον Δήμο Παιανίας Ποδηλατικού Πάρκου, “αγκαλιάστηκε” με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τον δήμαρχο Παιανίας, ο οποίος φαίνεται πως αφουγκραζόμενος τις ανάγκες των νέων της περιοχής για νέους χώρους άθλησης, όπως και αντιλαμβανόμενος τις καινοτόμες ιδέες των εκπροσώπων της ΕΕΟΠ, αποδέχτηκε την πρόταση και προχωρά στα επόμενα βήματα ενός πρωτοποριακού σχεδιασμού που θα μετατρέψει το Δήμο Παιανίας σε τόπο προσέλκυσης επισκεπτών από το σύνολο της Αττικής -και όχι μόνο.

Το ποδηλατικό Πάρκο (pump track) 2 στρεμμάτων περίπου, είναι μια χωμάτινη διαδρομή με στροφές, ευθείες, στροφές με ανασηκωμένο χώμα, τεχνητά κυματοειδή εμπόδια και μικρά άλματα. Ξεκίνησε ως ένας χώρος για την προπόνηση των αθλητών της ορεινή ποδηλασίας και εξελίχθηκε σε μια διασκεδαστική και ασφαλή δραστηριότητα για όλα τα επίπεδα και ηλικίες ποδηλατών. Στην Ελλάδα, αντίστοιχη πίστα pump track υπάρχει και λειτουργεί στην Πάτρα.

Πίσω από την υλοποίηση του project βρίσκεται ο κ. Κουμερτάς από την Attica Paths, γνώστης των δυνατοτήτων της Παιανίας και του βουνού του Υμηττού για ποδηλατικές δραστηριότητες, αθλητισμό και θεματικό τουρισμό. Η αγάπη του για το βουνό και την ορεινή ποδηλασία, έχουν αναδείξει την ποδηλατική του εταιρεία σε βασικό παράγοντα εξυπηρέτησης και προσέλκυσης τουριστών από σχεδόν όλον τον κόσμο. Οι ποδηλατικές διαδρομές στον Υμηττό, τις οποίες οι τουρίστες μπορούν να διασχίσουν με mountain bike, καθώς επίσης και αυτές του εθνικού δρυμού του Σουνίου, η υποστήριξη οδηγών και συνοδών σε ποδηλατικά γκρουπ, είναι μόνο ορισμένες από τις υπηρεσίες της Attica Paths που έχουν δείξει στους τουρίστες ότι η Αττική έχει πολλές δυνατότητες δραστηριοτήτων, ακόμη και μέσα στο δάσος και κοντά στη φύση.

Για την κατασκευή του Ποδηλατικού Πάρκου, της οποίας την επίβλεψη θα αναλάβει η ΕΕΟΠ με τη συνέργεια του Δήμου Παιανίας, απαιτείται μόνο χώμα και ξύλο ενώ ο μέγιστος χρόνος ολοκλήρωσης και χρήσης του είναι οι 60 μέρες. Ο Δήμος Παιανίας θα εξετάσει τους χώρους που πληρούν τις προϋποθέσεις για την δημιουργία του ποδηλατικού πάρκου και ακολούθως θα επαναληφθεί η συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΕΕΟΠ για τον καθορισμό των επόμενων βημάτων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/06/2024
18/06/2024
17/06/2024
14/06/2024
13/06/2024
12/06/2024