Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΟ Δήμος Σκιάθου τιμά την ιστορία του
Πολιτισμός

Ο Δήμος Σκιάθου τιμά την ιστορία του

Ο Δήμος Σκιάθου τίμησε τη μνήμη της 79ης επετείου από τη βύθιση του Υποβρυχίου  Υ1 “ΚΑΤΣΩΝΗΣ” στις 14 Σεπτεμβρίου 1943, σε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό.

Ο Δήμος Σκιάθου τίμησε τη μνήμη της 79ης επετείου από τη βύθιση του Υποβρυχίου  Υ1 “ΚΑΤΣΩΝΗΣ” στις 14 Σεπτεμβρίου 1943, σε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό.

Την Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2022, στο λιμάνι της Σκιάθου προσέδεσε η Τορπιλάκατος (ΤΠΚ) ΣΙΜΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις της 79ης επετείου βύθισης του υποβρυχίου. Στο πλοίο δόθηκε το όνομα ΣΙΜΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ εις μνήμη του Σημαιοφόρου Νικόλαου Σιμιτζόπουλου, ο οποίος υπηρετώντας στο αντιτορπιλικό “Βασίλισσα Όλγα” έπεσε υπέρ πατρίδος στο Λακί της Λέρου.

Στις 19:30 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Μπούρτζι πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του Σκιαθίτη Αντιναύρχου (Μ) ε.α., Γεωργίου Ν. Μπαμπλένη Π.Ν,. Επίτιμου Διοικητή Διοίκησης Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού. Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο δήμαρχος Σκιάθου, κ. Θοδωρής Τζούμας, τονίζοντας  τη λαμπρή σταδιοδρομία του κ. Μπαμπλένη στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Μεταξύ άλλων ανέφερε “Σήμερα ο Δήμος Σκιάθου, με τη σεμνή αυτή τελετή,  τιμά τον Γιώργο Μπαμπλένη, τον Αντιναύαρχο ε.α., τον Σκιαθίτη του Πολεμικού Ναυτικού, για τη λαμπρή σταδιοδρομία του στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Ο Γιώργος Μπαμπλένης διετέλεσε αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού κοντά στις τέσσερις δεκαετίες και χάραξε εντυπωσιακή ‘ρότα’ φτάνοντας στην κορυφή της στρατιωτικής ιεραρχίας  υπηρετώντας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τόσο σε μάχιμες υπηρεσίες στον στόλο, όσο και σε επιτελικά πόστα”.

Στη συνέχεια για τον Αντιναύαρχο μίλησε ο, επίσης Σκιαθίτης του Πολεμικού Ναυτικού, Ναύαρχος ε.α, Γεώργιος Μπεζεριάνος,  τονίζοντας την καίρια και  ισχυρή επαγγελματική εξέλιξη του Αντιναυάρχου στο Πολεμικό Ναυτικό τόσο στην Ελλάδα και όσο και στο εξωτερικό.

Ακολούθησε η ομιλία του κ. Ιωάννη Παρίσση, προέδρου του Μουσείου Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης της Σκιάθου, ο οποίος αναφέρθηκε στον άνθρωπο Γεώργιο Μπαμπλένη και την μεγάλη ναυτική παράδοση της οικογένειάς του και την σημαντική συνεισφορά του στο Μουσείο Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου.

Με τη σειρά του ο Αντιναύαρχος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους συντοπίτες του για την αποδοχή και την εκτίμηση που τρέφουν προς το πρόσωπό του και τον Δήμο Σκιάθου για την διοργάνωση της τιμητικής αυτής εκδήλωσης.

Με το τέλος των ομιλιών προβλήθηκε το βραβευμένο ντοκιμαντέρ, της ομάδας παραγωγής της εταιρείας FAOS “Υ1 στη σιωπή του βυθού”, αφιερωμένο στο Υποβρύχιο “Κατσώνης”, πρόκειται για μια συλλεκτική έκδοση του ντοκιμαντέρ όπου συμπεριελήφθησαν τα αποσπάσματα από τις συνεντεύξεις των Σκιαθιτικών, την παραγωγή αυτή ανέλαβε ο Δήμος με χρηματοδότηση του Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σταματάς, ο Κυβερνήτης της ΤΠΚ “ΣΙΜΙΤΖΌΠΟΥΛΟΣ”, ο λιμενάρχης Σκιάθου, κ. Νικόλαος Κατσάμπας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Αεροδρομίου, κ. Γεώργιος Λιακόπουλος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κα Ματούλα Παπαδούλια, ο αντιδήμαρχος, κ. Γιάννης Γιαννίτσης, ο πρόεδρος  του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, κ. Γιώργος Αντωνίτσας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ.κ. Ματούλα ΧονδρονικολήΝικόλοας Γιαμαρέλος και δημότες.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/10/2023
29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023