Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΟ Δήμος της Κω συμμετέχει στη μεγαλύτερη σκυταλοδρομία για την κλιματική αλλαγή
Περιβάλλον

Ο Δήμος της Κω συμμετέχει στη μεγαλύτερη σκυταλοδρομία για την κλιματική αλλαγή

Ο Δήμος Κω, ως μέλος του δικτύου των “Bike Friendly Προορισμών” στην Ελλάδα, στηρίζει την παγκόσμια δράση για την κλιματική αλλαγή η οποία πραγματοποιείται τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2022.

Ο Δήμαρχος Κω κ. Θεοδόσης Νικηταράς και η  Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού & Διεθνών Σχέσεων κα. Σεβαστή Βλάχου, υπέγραψαν το μήνυμα σκυτάλης για την κλιματική αλλαγή και στο πλαίσιο συνεργασίας με την εταιρεία NatTour-Bike Friendly και την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), σας καλούν να υποστηρίξετε και να συμμετάσχετε στη μεγαλύτερη σκυταλοδρομία που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση του κοινού για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής.

Μια διαδρομή 7.767 χιλιομέτρων με αφετηρία τη Σκωτία, όπου έγινε η διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή και με τερματισμό την Αίγυπτο, με σκοπό να μεταφερθεί το μήνυμα από τους πολίτες και ιδιαίτερα τη νεότερη γενιά, στους συμμετέχοντες στην διάσκεψη που θα διεξαχθεί στο Sharmel-Sheikh από στις 7-18/11/2022.

Τη σκυταλοδρομία διοργανώνει η World Relay Ltd, με μεγάλη εμπειρία σε τέτοιες διοργανώσεις, σε συνεργασία με τις ΜΚΟ Foundation for Environmental Education (FEE) και Carbon Copy.

Στην Ελλάδα τη διοργάνωση συντονίζει η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) ως εκπρόσωπος του FEE. Η συνολική διαδρομή στην ξηρά που διασχίζει 18 χώρες, χωρίζεται σε τμήματα των 10 περίπου χιλιομέτρων, σε κάθε ένα από τα οποία μπορούν να εγγραφούν 1 έως 25 ενδιαφερόμενοι δρομείς, ενώ κάποια θα καλυφθούν από ποδηλάτες. Λόγω της παγκόσμιας εμβέλειας των διοργανωτών και των παράλληλων δράσεων που θα διοργανωθούν σε όλες τις χώρες, η σκυταλοδρομία αναμένεται να έχει τεράστια προβολή διεθνώς.

Η σκυτάλη θα φτάσει στην Ελλάδα από την Αλβανία στις 24 Οκτωβρίου 2022. Θα ακολουθήσει μία διαδρομή 755 χλμ. εκτός κεντρικών δρόμων στις περισσότερες περιοχές πλην της Αττικής, προς Καστοριά – Πτολεμαΐδα – Βέροια – Κατερίνη – Πλαταμώνα – Λάρισα – Λαμία – Καμένα Βούρλα – Σκάλα – Αλίαρτο – Θήβα – Αφίδνες – Φράγμα Μαραθώνα – Μαραθώνια Διαδρομή – Ακρόπολη – Φάληρο, από όπου θα φύγει με ιστιοπλοϊκό για την Κύπρο στις 27 Οκτωβρίου 2022.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024