Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟ Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης φιλοξένησε τη ‘Χαρούμενη Κινέζικη Πρωτοχρονιά’
Πολιτισμός

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης φιλοξένησε τη ‘Χαρούμενη Κινέζικη Πρωτοχρονιά’

Η Χαρούμενη Κινέζικη Πρωτοχρονιά πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Πεκίνου και της Πρεσβείας της Κίνας στην Αθήνα.

Την πιο “Χαρούμενη Κινέζικη Πρωτοχρονιά”, έζησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το κοινό της Θεσσαλονίκης, με την πολυμελή ομάδα Κινέζων καλλιτεχνών και με διοργανωτή τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Το χρώμα που κυριάρχησε σε όλη τη βραδιά στο κατάμεστο Βασιλικό Θέατρο ήταν το κόκκινο. Σύμφωνα με την παράδοση την Πρωτοχρονιά, οι Κινέζοι φορούν καινούργια ρούχα για να συμβολίσουν το νέο ξεκίνημα και τις ελπίδες του καινούργιου χρόνου. Το τυχερό τους χρώμα είναι το κόκκινο, που φανερώνει την αισιοδοξία αλλά και την εορταστική διάθεση.

Κατά τις εορτές πραγματοποιούνται χοροί από δράκους και λιοντάρια, οι οποίοι πιστεύεται πως είναι ένας τρόπος προσευχής για καλή τύχη και απομάκρυνσης των κακών πνευμάτων. Βασισμένο το θέαμα σ’αυτήν την παράδοση, άφησε στους Θεσσαλονικείς τις καλύτερες εντυπώσεις σε μία μοναδική εμπειρία πολιτιστικής αλληλεπίδρασης.

Το Chongqing Liangjiang Art Troupe είναι ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα της Κίνας με ακροβάτες, ζογκλέρ, μπαλέτο και μέλη της όπερας του Πεκίνου οι οποίοι ταξίδεψαν τους θεατές στα βάθη της Ασίας μέσα από ένα καταιγισμό χρωμάτων.

Η “Χαρούμενη Κινέζικη Πρωτοχρονιά” πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Πεκίνου και της Πρεσβείας της Κίνας στην Αθήνα, εκπρόσωποι των οποίων συνεχάρησαν τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης για την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία, που στόχο έχει τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών σε κάθε επίπεδο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023
23/05/2023
22/05/2023
19/05/2023