Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΟ Πρόεδρος των Φιλιππίνων επαινεί τη γέφυρα που χρηματοδοτείται από την Κίνα για την ενίσχυση της χώρας
Τουριστικές υποδομές

Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων επαινεί τη γέφυρα που χρηματοδοτείται από την Κίνα για την ενίσχυση της χώρας

Με σκοπό την τόνωση του τουρισμού και την οικονομική ανάπτυξη στη νότια περιοχή των Φιλιππίνων προχώρισε η Κίνα, χρηματοδοτώντας την κατασκευή μιας γέφυρας που συνδέει την τρίτη μεγαλύτερη πόλη των Φιλιππίνων Davao και το τουριστικό νησί Samal.

Η γέφυρα που χρηματοδοτείται από την Κίνα που συνδέει την τρίτη μεγαλύτερη πόλη των Φιλιππίνων Davao και το τουριστικό νησί Samal θα συμβάλει στην τόνωση του τουρισμού και της οικονομικής ανάπτυξης στη νότια περιοχή της χώρας, δήλωσε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων κ. Ferdinand Romualdez Marcos την Πέμπτη στην τελετή έναρξης του έργου, σύμφωνα με το silkroadgreek.gr

Η τελετή ξεκίνησε την κατασκευή της γέφυρας Samal Island-Davao City Connector, μήκους 3,81 χιλιομέτρων διπλής κατεύθυνσης και τεσσάρων λωρίδων, η οποία θα διευκολύνει την πρόσβαση των τουριστών στο Island Garden City of Samal.

Μόλις ολοκληρωθεί, αυτή η γέφυρα θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε τις οικονομικές δυνατότητες της πόλης του Davao και του Island Garden City του Samal, καθώς και να ενισχύσουμε την πρόσβαση των κατοίκων της περιοχής στην απασχόληση, την εκπαίδευση και άλλες υπηρεσίες, είπε ο Marcos.

Διάσημο για τις παρθένες παραλίες, τις τοποθεσίες για κολύμβηση με αναπνευστήρα και καταδύσεις, το Island Garden City του Samal είναι ένα από τα κορυφαία τουριστικά σημεία και τροπική απόδραση για τους τουρίστες. Χωρίς τη γέφυρα, το νησί είναι προσβάσιμο μόνο με πλοίο από το Davao City.

Ο Marcos ευχαρίστησε την κινεζική κυβέρνηση που είναι «αξιόπιστος εταίρος σε αυτό το πρόγραμμα ανάπτυξης υποδομών».

“Είναι ξεκάθαρο να δούμε τα οφέλη που φέρνουν αυτά τα έργα στον λαό μας, την οικονομία μας και τις Φιλιππίνες”, είπε, προσθέτοντας ότι το τελευταίο έργο γέφυρας είναι “μια απόδειξη για το ισχυρό και συνεχώς αυξανόμενο θεμέλιο των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ μας δύο χώρες».

“Είναι πάντα χαρά ως έθνος να ενώνουμε τα χέρια μαζί σας για την τελική επιτυχία αυτής της προσπάθειας”, είπε ο Marcos, προσθέτοντας ότι ανυπομονεί να συνεχίσει να ενισχύει τους διμερείς δεσμούς.

Η γέφυρα, που προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2027, μπορεί να εξυπηρετήσει έως και 25.000 οχήματα καθημερινά και να μειώσει τον χρόνο ταξιδιού μεταξύ Samal και Davao City από 50 λεπτά σε λιγότερο από πέντε λεπτά.

“Η γέφυρα θα εξασφαλίσει την κινητικότητα ανθρώπων και αγαθών. Θα παρέχει ευκολότερη πρόσβαση σε τουριστικά σημεία και θα εξασφαλίσει την ταχεία ανάκαμψη από τις αναποδιές που επέφερε η πανδημία”, πρόσθεσε ο Marcos.

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης η αντιπρόεδρος των Φιλιππίνων και πρώην δήμαρχος του Davao Sara Duterte και ο Κινέζος πρέσβης στις Φιλιππίνες Huang Xilian.

Ο Κινέζος απεσταλμένος επιβεβαίωσε τη σταθερή δέσμευση της Κίνας να υποστηρίξει το πρόγραμμα υποδομών των Φιλιππίνων, λέγοντας ότι αυτή η γέφυρα θα χρησιμεύσει ως «ένα νέο πέρασμα για μια καλύτερη διαβίωση των ντόπιων πληθυσμών» και ένα σημαντικό ορόσημο στη διμερή συνεργασία.

“Η Κίνα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την πλευρά των Φιλιππίνων για να ενισχύσει τους δεσμούς μας ως στενούς γείτονες, καλούς συγγενείς και φιλικούς εταίρους, να προωθήσει τη συνεργασία μας στη γεωργία, τις υποδομές, την ενέργεια και τις ανταλλαγές ανθρώπων με ανθρώπους, έτσι ώστε να αποφέρει πιο απτά οφέλη για λαών”, είπε ο Huang.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024