Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΟι ελληνικοί προορισμοί στοχεύουν στην αναβάθμιση του εισερχόμενου τουρισμού
Προορισμοί

Οι ελληνικοί προορισμοί στοχεύουν στην αναβάθμιση του εισερχόμενου τουρισμού

Στόχος των επαφών είναι αφενός η συντήρηση των αγορών ενδιαφέροντος για τους συγκεκριμένους προορισμούς και αφετέρου η ενίσχυση της κίνησης.

Με συνολικά 24 διαδικτυακές συναντήσεις ξεκίνησε από τον Φεβρουάριο ο πρώτος κύκλος επαφών για το νέο έτος που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Μαρτίου. Επιλεγμένοι δημοσιογράφοι και travel bloggers από τη Βρετανία, Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, το Ισραήλ ακόμα και τις ΗΠΑ έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εκπροσώπους των Δήμων Τήνου, Πάρου, Μήλου, Ελαφονήσου και Αρχαίας Ολυμπίας με ένα καλά μελετημένο σύστημα αμφίπλευρης ενημέρωσης που εγγυάται την επιτυχία του εγχειρήματος.

Η έμφαση στην αμερικανική αγορά δόθηκε λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος που διαπιστώνεται για ταξίδια προς την Ελλάδα, μετά και την αύξηση των απευθείας πτήσεων. Στόχος των επαφών είναι αφενός η συντήρηση των αγορών ενδιαφέροντος για τους συγκεκριμένους προορισμούς και αφετέρου η ενίσχυση της κίνησης από χώρες αποστολής τουριστών που εξυπηρετούν τη στρατηγική της ποιοτικής αναβάθμισης του τουρισμού.

Και αυτό γιατί, πέρα από τον πληθωρισμό και την ακρίβεια λόγω του ενεργειακού κόστους, διαπιστώνεται, από έγκυρους παρατηρητές, προσπάθεια συμπίεσης των ξενοδοχειακών τιμών εκ μέρους ορισμένων μεγάλων ομίλων διακινητών τουριστών.

Υπενθυμίζεται ότι η Τήνος επί δύο συνεχείς χρονιές είχε σημαντική παρουσία στην αμερικανική αγορά μέσω της ASTA, η Ελαφόνησος εντάχθηκε σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την ενίσχυση της παρουσίας της στην Ιταλία ενώ προγραμματίζεται μια ακόμα εντυπωσιακή δράση εντός του Μαρτίου στο Μονακό, η Μήλος παρουσίασε τη γαστρονομία της στο Μιλάνο και αναμένεται να επαναλάβει σύντομα την εκδήλωση και στο Λονδίνο, ενώ η Πάρος, που ακόμη και τους δύο πρώτους μήνες του έτους σημειώνει σημαντική αύξηση αφίξεων από το 2019, συμπεριλήφθηκε με τα τρία προηγούμενα νησιά σε προωθητική ενέργεια για τον γαμήλιο τουρισμό στη βρετανική πρωτεύουσα που μέχρι σήμερα τυγχάνει μεγάλης διεθνούς προβολής.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024