Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟικολογική πρωτοβουλία διεθνούς βεληνεκούς με αφετηρία τους Λειψούς
Περιβάλλον

Οικολογική πρωτοβουλία διεθνούς βεληνεκούς με αφετηρία τους Λειψούς

Δράση για την επαναφύτευση των θαλάσσιων λιβαδιών Ποσειδωνίας. Η οικολογική πρωτοβουλία αναμένεται να επεκταθεί σταδιακά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και της Μεσογείου.

Με αφετηρία τους εξωτικούς Λειψούς, μία μεγάλη οικολογική πρωτοβουλία που αποκτά όλο και μεγαλύτερες διεθνείς διαστάσεις, υπόσχεται να συμβάλει δραστικά στην προστασία των θαλασσών. Για τον σκοπό αυτό, το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος ένωσε τις δυνάμεις του με την εταιρεία φυσικών καλλυντικών KORRES, αναλαμβάνοντας από κοινού δράση για την επαναφύτευση των θαλάσσιων λιβαδιών Ποσειδωνίας που για πρώτη φορά ξεκίνησε από το νησί των Λειψών, με την ενεργό στήριξη του Δήμου.

Πρόσφατα μάλιστα πραγματοποιήθηκε σε ζωντανή μετάδοση, διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου για το θέμα αυτό, την οποία παρακολούθησαν ταυτόχρονα περισσότεροι από 300 δημοσιογράφοι από 10 χώρες (Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Νορβηγία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο, Πολώνια, Φινλανδία και Ισπανία). Ξεκινώντας με πλάνα από το νησί των Λειψών, η διευθύντρια έρευνας του Ινστιτούτου κα Αναστασία Μήλιου, παρουσίασε στο ευρύ διεθνές κοινό τη διαδικασία της επαναφύτευσης από τον όρμο της Βρουλιάς και το υπό δημιουργία Καταφύγιο Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου. Η συνέντευξη Τύπου απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές, ενώ υπό κανονικές συνθήκες θα είχε προγραμματιστεί δια ζώσης, παρουσία όλων των συμμετεχόντων δημοσιογράφων στο νησί των Λειψών. Έπειτα από τη διεθνή ανταπόκριση που σημείωσε, η οικολογική πρωτοβουλία αναμένεται να επεκταθεί σταδιακά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και της Μεσογείου.

“Για ακόμη μια φορά η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος συναντά την επιχειρηματική καινοτομία και την ανθρώπινη ευρηματικότητα για να οδηγήσει στην αειφορία. Νιώθουμε υπερήφανοι που ένα νέο οικολογικό εγχείρημα γεννήθηκε στους Λειψούς και θα αποκτήσει σύντομα διεθνείς διαστάσεις, ώστε να συμβάλει περαιτέρω στην ανάπτυξη του αειφόρου τουρισμού τόσο στο νησί  μας, όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα”, δήλωσε ο δήμαρχος Λειψών κ. Φώτης Μάγγος. Σημειώνεται πως η αξιόλογη αυτή ενέργεια με αφετηρία τους Λειψούς, εξακολουθεί να προβάλλεται με αμείωτο ρυθμό στα κοινωνικά δίκτυα και τα έντυπα μέσα ενημέρωσης, προσεγγίζοντας εκατομμύρια εν δυνάμει ταξιδιώτες με οικολογικές ευαισθησίες από πλήθος ευρωπαϊκών χωρών.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023
23/05/2023