Τελευταία νέα
HomeΠροορισμοίΌλες οι θαλάσσιες περιοχές της ΠΕ Ηρακλείου είναι κατάλληλες για κολύμβηση
Προορισμοί

Όλες οι θαλάσσιες περιοχές της ΠΕ Ηρακλείου είναι κατάλληλες για κολύμβηση

Hraklio limani Crete

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Ηρακλείου ανακοίνωσε ότι όλες οι παραλίες είναι κατάλληλες για κολύμβηση, εκτός από περιοχές με επεξεργασμένα λύματα όπως οι εκβολές ποταμών Αλμυρού και Γιοφυρού, τα πρώην σφαγεία, τα αγκυροβόλια και το λιμάνι Ηρακλείου.

Η Διεύθυνση  Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου ανακοίνωσε ότι όλες οι θαλάσσιες περιοχές της τόσο οι Βόρειες όσο και οι Νότιες χαρακτηρίζονται κατάλληλες για κολύμβηση, σύμφωνα  με τις αυτοψίες των Υγειονομικών Επιθεωρητών της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ηρακλείου του Τμήματος Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής που εξετάζουν μακροσκοπικά την κατάσταση των παραλιών και της επιφάνειας της θάλασσας αναφορικά με την κατάσταση της θάλασσας, της ακτής και τις λοιπές, οπτικά εκτιμώμενες παραμέτρους.

Επίσης, έλαβε υπόψη τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων των δειγμάτων θαλασσίου ύδατος που ελήφθησαν από τις ακτές κολύμβησης της περιοχής και εστάλησαν στο Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Κρήτης.

Τα στοιχεία που προκύπτουν από την γεωγραφική κατανομή σημείων παρακολούθησης και Ταυτοτήτων Υδάτων Κολύμβησης αλλά και την παρακολούθηση της ποιότητας των νερών κολύμβησης που πραγματοποιήθηκε στα σημεία δειγματοληψίας, σύμφωνα με τις αρχές και κατευθύνσεις της ΚΥΑ 8600/416/Ε103/2009, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής – Ειδική Γραμματεία Υδάτων σε ακτές της Π.Ε. Ηρακλείου στα πλαίσια του Προγράμματος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης «Παρακολούθηση των υδάτων κολύμβησης της Περιφέρειας Κρήτης, σύμφωνα με την οδηγία 2006/7/ΕΚ» για την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης του Νομού Ηρακλείου, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΕ Ηρακλείου.

Η κολύμβηση εξακολουθεί να απαγορεύεται βάσει της κείμενης νομοθεσίας

Α) 200 μέτρα εκατέρωθεν της εκβολής του καναλιού του ΑΛΜΥΡΟΥ ποταμού μπροστά από τη Δ.Ε.Η. στα Λινοπεράματα λόγω χαρακτηρισμού της περιοχής ως αποδέκτη επεξεργασμένων λυμάτων και εκβολής των αποχετευτικών αγωγών εγκαταστάσεων της Δ.Ε.Η. και της Ε.Κ.Ο.

Β) 200 μέτρα εκατέρωθεν της εκβολής του ποταμού ΓΙΟΦΥΡΟΥ Ηρακλείου και περιμετρικά της εκβολής του υποθαλάσσιου αγωγού του βιολογικού σταθμού Ηρακλείου, λόγω χαρακτηρισμού της περιοχής ως αποδέκτη επεξεργασμένων λυμάτων.

Γ) 200 μέτρα εκατέρωθεν της περιοχής των πρώην σφαγείων (Ν.Αλικαρνασσός) λόγω χαρακτηρισμού της περιοχής ως αποδέκτη επεξεργασμένων λυμάτων και εκβολής του αποχετευτικού αγωγού του βιολογικού σταθμού της ΒΙ.ΠΕ.

Δ) Στα αγκυροβόλια πλοίων και μαρίνες,

Ε) Στο λιμάνι Ηρακλείου

Βίκυ Καραντζαβέλου
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024