Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΟλοκληρώθηκαν οι 12οι Ποδηλατικοί Αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας
Αθλητικός τουρισμός

Ολοκληρώθηκαν οι 12οι Ποδηλατικοί Αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας

Το 'ραντεβού' ανανεώνεται για τις 26 και 27 Αυγούστου του 2023.

Μεγάλος ο αριθμός των επισκεπτών και αγωνιζομένων οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους, τους 12ους Ποδηλατικούς Αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας, στην Άνω Χώρα, στις 20 και 21 Αυγούστου.

Η μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση Πράσινο+Μπλε, στην προσπάθεια ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς της Ορεινής Ναυπακτίας, σε συνδιοργανώσει με τον Δήμο Ναυπακτίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προσκάλεσαν τους φίλους της ποδηλασίας, σε έναν καθιερωμένο και καταξιωμένο αγώνα, σε μια πανέμορφη τοποθεσία. Στόχος της διοργάνωσης η ανάδειξη της περιοχής της Ορεινής Ναυπακτίας ως ιδανικός τόπος εναλλακτικού τουρισμού. Ο καιρός ιδανικός, οι θερμοκρασίες εξαιρετικές, βοήθησαν τους αγωνιζόμενους να απολαύσουν υπέροχες ποδηλατικές διαδρομές δρόμου και ορεινής ποδηλασίας και τους επισκέπτες να γνωρίσουν τη φυσική ομορφιά της περιοχής και την φιλοξενία των κατοίκων.

Το Σάββατο το απόγευμα υλοποιήθηκε ο αγώνας ποδηλασίας δρόμου στο ασφάλτινο κομμάτι των 35 χλμ. από Άνω Χώρα, Ελατού, Τερψιθέα, Μακριά Ράχη. Την Κυριακή το πρωί υλοποιήθηκαν οι αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας 40 χλμ. και 26 χλμ., καθώς και για πρώτη φορά η κατηγορία ηλεκτρικών ποδηλάτων στα 40 χλμ. Οι διαδρομές μέσα στο δάσος, με νέα μονοπάτια, ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αγωνιζομένων.

Το ποδηλατικό διήμερο “έκλεισε” με τις απονομές των αγώνων ορεινής ποδηλασίας στην κεντρική πλατεία, με ξεχωριστή την τιμητική βράβευση από τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Marathon mtb κ. Περικλή Ηλία. Παρόντες ο αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος κ. Δημήτρης Νικολακόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Δήμου Ναυπακτίας κ.κ. Ντίνος Τσουκαλάς και Θωμάς Κοτρωνιάς, ο πρόεδρος της Κοινότητας Άνω Χώρας κ. Θανάσης Ρέππας και άλλοι.

Το “ραντεβού” ανανεώνεται για τις 26 και 27 Αυγούστου του 2023.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/10/2023
29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023