Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαOλοκληρώθηκε η δεύτερη φάση του Γαστρονομικού Οδηγού της Σκιάθου
Γαστρονομία

Oλοκληρώθηκε η δεύτερη φάση του Γαστρονομικού Οδηγού της Σκιάθου

Το πρόγραμμα Γαστρονομικές Κοινότητες-Gastronomy & Wine Tourism υλοποιείται με την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Με την παραγωγή 5.000 εντύπων ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση του Γαστρονομικού Οδηγού της Σκιάθου, μέσα από το πρόγραμμα Γαστρονομικές Κοινότητες – Gastronomy & Wine Tourism.

Εμπνευστής και υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο κ. Γιώργος Πίττας, γνωστός από την πρωτοβουλία του “Ελληνικού Πρωινού”, στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος. Το πρόγραμμα Γαστρονομική Κοινότητα Σκιάθου ξεκίνησε με την καταγραφή και την έρευνα του γαστρονομικού πλούτου του νησιού και κατόπιν ακολούθησε η προβολή του, όπου χρησιμοποιηθήκαν δυο εργαλεία, ο έντυπος οδηγός 28 σελίδων και ο ψηφιακός οδηγός με τα 40 άρθρα Greek Gastronomy Guide greekgastronomyguide.gr/skiathos, όπου μέχρι σήμερα έχει δεχθεί πάνω από 150.000 επισκέψεις συνολικά, ενώ το φετινό καλοκαίρι τρέχει με 1.000 επισκέψεις την ημέρα. Το πρόγραμμα αυτό έχει υλοποιηθεί σε 12 περιοχές της Ελλάδας και ο Δήμος Σκιάθου ήταν από τους πρώτους dήμους της χώρας (μαζί την Αμοργό και την Κεφαλονιά) που “αγκάλιασαν” με θέρμη την πρωτοβουλία αυτή και χρηματοδότησαν τη δράση.

Το πρόγραμμα Γαστρονομικές Κοινότητες-Gastronomy & Wine Tourism υλοποιείται με την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της αιγίδας, “ο ΕΟΤ υποστηρίζει την καταγραφή και την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου, της ποιοτικής γαστρονομικής προσφοράς της Σκιάθου, με στόχο την ανάδειξη της Σκιάθου σε έναν τουριστικό προορισμό, όπου η γαστρονομία θα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση της ταυτότητας και της πολιτιστικής φυσιογνωμίας του τόπου”.

“Στόχος μας είναι η ενίσχυση της ταυτότητας του προορισμού, αναδεικνύοντας κάθε στοιχείο που προβάλει τη μοναδικότητα του νησιού. Η μακρόχρονη γαστρονομική κληρονομιά της Σκιάθου, όπως αυτή είναι σήμερα ζωντανή και όπως έχει καταγράφει από τον σπουδαίο των ελληνικών γραμμάτων τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, είναι σημαντικό κεφάλαιο για εμάς και η συνεργασία με τις Γαστρονομικές Κοινότητες του Γιώργου Πιττα είναι ο ιδανικός τρόπος να γίνει αυτή η άυλη κληρονομιά του τόπου μας εμπειρία για τον επισκέπτη. To πρόγραμμα κάθε χρόνο θα διευρύνεται με νέες δράσεις”, δήλωσε ο δήμαρχος Σκιάθου κ. Θοδωρής Τζούμας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024