Τελευταία νέα
HomeΔιαμονή-ΔιατροφήΟλυμπιακοί Αγώνες 2024: Έκρηξη των Κρατήσεων στα Ξενοδοχεία στο Παρίσι
Ολυμπιακοί Αγώνες

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Έκρηξη των Κρατήσεων στα Ξενοδοχεία στο Παρίσι

Olympic-Games-Paris-2024

Καθώς πλησιάζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024, οι κρατήσεις ξενοδοχείων στο Παρίσι αγγίζουν το 80%, διπλασιάζοντας τα περσινά επίπεδα.

Παρίσι – Καθώς οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες πλησιάζουν, τα ξενοδοχεία στο Παρίσι σημειώνουν ιστορική αύξηση στις κρατήσεις, φτάνοντας το 80% της δυναμικότητάς τους. Η CoStar είναι κορυφαίος πάροχος διαδικτυακών αγορών ακινήτων, πληροφοριών και αναλυτικών στοιχείων στις αγορές ακινήτων.
Μια αναπτυξιακή τροχιά στην πληρότητα των κρατήσεων επιταχύνθηκε τους τελευταίους μήνες, καθώς τα επίπεδα ήταν λίγο πάνω από το 60% τον Απρίλιο και στο 50% περίπου τον Φεβρουάριο. Εντυπωσιακό είναι ότι η πληρότητα αναμένεται να κορυφωθεί στο 77.8% την 27η Ιουλίου, τη νύχτα που θα διεξαχθούν δεκατέσσερις τελικοί αγωνισμάτων.

Η βραδιά έναρξης είναι η δεύτερη με πληρότητα 77,7% για την Παρασκευή 26 Ιουλίου. Σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, τα επίπεδα κρατήσεων στο Παρίσι για αυτές τις νύχτες ήταν στο 47,7% και 47,5%, αντίστοιχα.
Η χαμηλότερη πληρότητα των κρατήσεων για τη φετινή Ολυμπιακή περίοδο (59,8%) είναι αυτή τη στιγμή την Κυριακή 11 Αυγούστου, την τελευταία βραδιά των Αγώνων.

Ολυμπιακοί ΑγώνεςΤα στοιχεία επιβεβαιώνουν τη σημασία των Ολυμπιακών Αγώνων ως καταλύτη για την τουριστική αγορά, με την πληρότητα των ξενοδοχείων να διπλασιάζεται σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η Christina Choueifaty της STR σχολιάζει ότι, παρά την αρχική υποχώρηση των επαγγελματικών ταξιδιών, η περίοδος των Αγώνων προσφέρει μοναδική ευκαιρία για την πόλη να ενισχύσει την φήμη της ως προορισμός παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Ο αντίκτυπος των Ολυμπιακών Αγώνων αντικατοπτρίζεται επίσης στα επίπεδα κρατήσεων στην περιοχή Île-de-France, με την υψηλότερη πληρότητα (75,1%) το Σάββατο 3 Αυγούστου, τη νύχτα των 28 χρυσών μεταλλίων. Όπως και το Παρίσι, η χαμηλότερη πληρότητα (58,9%) για το Île-de-France παρατηρείται την Κυριακή 11 Αυγούστου.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 υπόσχονται να αποτελέσουν σημαντικό ορόσημο για το Παρίσι, καθώς η πόλη προετοιμάζεται να υποδεχθεί εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, θέτοντας νέα δεδομένα για τον τουρισμό και την φιλοξενία σε μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη αθλητική εκδήλωση.

Βίκυ Καραντζαβέλου
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024