Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟνοματοδοσία αεροσκάφους της TUI στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου – Ξεκινά και η κρουαζιέρα στην Κρήτη
TOs

Ονοματοδοσία αεροσκάφους της TUI στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου – Ξεκινά και η κρουαζιέρα στην Κρήτη

'Υπάρχει μια θετική πορεία της ζήτησης αυτή τη στιγμή και για το λόγο αυτό έχουμε φέρει κατά τέσσερις εβδομάδες νωρίτερα τις πρώτες αφίξεις', δήλωσε ο επικεφαλής της TUI Fly, Oliver Lackmann.

“Το Υπουργείο Τουρισμού μαζί με όλους τους τουριστικούς φορείς δίνουμε καθημερινά μια πολύ μεγάλη μάχη. Με σκληρή δουλειά και προσπάθεια, καθημερινούς στόχους για όλους τους προορισμούς μας, επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο, χωρίς μεγάλα λόγια και με υψηλή προσδοκία για τη φετινή τουριστική περίοδο”, επισήμανε ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, κατά την εναρκτήρια ομιλία στην τελετή ονοματοδοσίας αεροσκάφους της TUI Fly, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 4 Απριλίου στο Διεθνές Αεροδρόμιο “Ν. Καζαντζάκης”.

Περισσότεροι από 70 προσκεκλημένοι ήταν παρόντες στην τελετή ονοματοδοσίας του αεροσκάφους, μεταξύ των οποίων και εκτός του κ. Κικίλια, ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, ο βουλευτής κ. Μάξιμος Σενετάκης, ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Γεώργιος Δριτσάκος, ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου κ. Γεώργιος Πλιάκας, εκπρόσωποι φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, πρόεδροι συνδέσμων, ξενοδόχοι και τουριστικοί παράγοντες του νησιού. Ανάδοχος του αεροσκάφους είναι η 32χρονη Ηρακλειώτισσα πρωταθλήτρια στίβου Ειρήνη Βασιλείου. Το αεροσκάφος έλαβε συμβολικά το όνομα “Ηράκλειο”.

“Η εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το τουριστικό προϊόν της χώρας, είναι να μην περάσει ούτε μία μέρα ανεκμετάλλευτη”, τόνισε ο κ. Κικίλιας ο οποίος έκανε έκκληση σε ξενοδόχους, ταξιδιωτικούς πράκτορες, αεροπορικές εταιρείες και τουριστικούς φορείς “να κάνουμε από κοινού μια συντονισμένη, οργανωμένη και δυνατή προσπάθεια καθημερινά, έτσι ώστε να έρθουν παραπάνω επισκέπτες στη χώρα”.

“Στόχος μας να έχουμε περισσότερους ταξιδιώτες, πιο ποιοτικούς, που αφήνουν περισσότερο συνάλλαγμα, που σέβονται τα ήθη, τα έθιμα και τον πολιτισμό μας, που αγαπούν την Ελλάδα και που έρχονται ξανά και ξανά, στηρίζοντας έτσι τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους του τουρισμού, της ‘ατμομηχανής’ της ελληνικής οικονομίας που φέρνει το μεγαλύτερο κομμάτι του εισοδήματος στη μέση ελληνική οικογένεια”, υπογράμμισε ο υπουργός Τουρισμού.

“Στο μεγάλο σακούλι των εσόδων του ελληνικού τουρισμού, τα οποία θα φτάσουν στην ελληνική κοινωνία, καθημερινώς θα βάζουμε κάτι μέσα. Και στο τέλος του 2022, θα κάνουμε ταμείο”, δήλωσε ο κ. Κικίλιας, χαρακτηρίζοντας πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η φετινή τουριστική περίοδος ξεκίνησε πολύ νωρίς.

“Τα προβλήματα που υπάρχουν είναι δεδομένα, κάποια από αυτά πρωτόγνωρα και ανήκουστα για την Ευρώπη του 2022. Με δύναμη και πίστη, είμαι σίγουρος ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για να τα αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα, με σημαντική προσπάθεια και συνεισφορά από όλους”, κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Κικίλιας.

“Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για εμάς, διότι αεροσκάφος της TUI θα απογειώσει το όνομα της πόλης μας και θα το μεταφέρει σε όλη την Ευρώπη. Ο τουρισμός φέρνει κοντά ανθρώπους και και πολιτισμούς και τα αεροδρόμια αποτελούν σημεία σύνδεσης και συνάντησης των ανθρώπων”, δήλωσε ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου.

“Ξεκινά σήμερα η φετινή τουριστική περίοδο και αναμένουμε μια δυνατή χρονιά στην Ελλάδα”, δήλωσε ο Oliver Lackmann, επικεφαλής της TUI fly, κατά την τελετή ονοματοδοσίας στο Ηράκλειο. Περίπου το ένα τρίτο των πτήσεων της TUI fly από τη Γερμανία στην Ελλάδα θα κατευθύνεται προς τα αεροδρόμια της Κρήτης, της Ρόδου, της Κέρκυρας, της Κω και της Πελοποννήσου. Ο Lackmann συνεχίζει: “Πέραν των πολλών ημερήσιων πτήσεων της TUI από τη Γερμανία, αεροσκάφη της TUI θα πετούν στους ελληνικούς προορισμούς και από τη Βρετανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τις Σκανδιναβικές χώρες και την Ολλανδία. Φέτος προσφέρουμε συνολικά περίπου 40.000 πτήσεις σε 19 ελληνικά αεροδρόμια. 9.000 απογειώσεις και προσγειώσεις έχουν προγραμματιστεί σε όλη την Ευρώπη μόνο από και προς την Κρήτη. Τακτικές είναι οι πτήσεις μας όμως και σε μικρότερους προορισμούς όπως η Σάμος, η Σκιάθος και η Ζάκυνθος”.

Η TUI κατέχει ισχυρή θέση στην Ελλάδα και στον ξενοδοχειακό τομέα, με περίπου 40 ξενοδοχεία που λειτουργούν με τις επωνυμίες της TUI, όπως τα Robinson, TUI Magic Life, TUI Blue, TUI Suneo και TUI Kids Clubs. Φέτος προστέθηκαν στην Ελλάδα δύο ξενοδοχεία πέντε αστέρων, τα TUI Blue Sensatori Atlantica Caldera Palace στην Κρήτη και TUI Blue Sensatori Atlantica Dreams Resort στη Ρόδο.

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της TUI Cruises στο λιμάνι του Ηρακλείου

Χθες, Κυριακή, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, παρέστη σε εκδήλωση στο κρουαζιερόπλοιο “Mein Schiff 5” της TUI Cruises, που χρησιμοποιεί το λιμάνι του Ηρακλείου ως βάση για τις κρουαζιέρες που πραγματοποιεί. Τον κ. Κικίλια στο λιμάνι του Ηρακλείου υποδέχθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΚΗ, κ. Μηνάς Παπαδάκης, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την φετινή σεζόν, λέγοντας ότι αναμένεται διπλασιασμός, τόσο στις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων, όσο και σε επιβάτες.

Νωρίς ξεκίνησε φέτος και το πρόγραμμα κρουαζιέρας της TUI Cruises, με επτά πλοία του στόλου Mein Schiff και πέντε πλοία της Hapag-Lloyd Cruises. Στις 3 Απριλίου το Mein Schiff 5 αναχώρησε από το Ηράκλειο με περίπου 1.650 επιβάτες για την πρώτη φετινή κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά. “Βλέπουμε και πάλι μια αυξανόμενη ζήτηση για κρουαζιέρες. Ήδη από τον Απρίλιο όλα τα πλοία του στόλου της TUI Cruises είναι σε λειτουργία. Η μεσογειακοί προορισμοί, και ειδικά τα ελληνικά νησιά, βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των πελατών μας”, δήλωσε από το Ηράκλειο η Wybcke Meier, διευθύνουσα σύμβουλος της TUI Cruises.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024