Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΠάνω από 25.000 επισκέπτες γνώρισαν το Καρπενήσι… στην Ομόνοια
Εκθέσεις

Πάνω από 25.000 επισκέπτες γνώρισαν το Καρπενήσι… στην Ομόνοια

Πάνω από 25.000 επισκέπτες, κάτοικοι της Αθήνας, κατέβηκαν στην Ομόνοια, το πενθήμερο της έκθεσης 'Πάμε Καρπενήσι στην Ομόνοια' και επισκέφθηκαν το περίπτερο του Δήμου Καρπενησίου στα πλαίσια της δράσης, γνωρίζοντας από κοντά τις δυνατότητες και τα προϊόντα που προσφέρει η Ευρυτανία και το Καρπενήσι.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη συνδυαστική δράση “Πάμε Καρπενήσι στην Ομόνοια”, της Κι.Πο.Κ.Α (Κίνησης Πολιτών του Κέντρου της Αθήνας) με φορείς της περιφέρειας, που σηματοδοτήθηκε από την μαζική προσέλευση και το μεγάλο ενδιαφέρον των Αθηναίων, στο περίπτερο του Δήμου Καρπενησίου στο κέντρο της Αθήνας στην Ομόνοια.

Πάνω από 25.000 επισκέπτες, κάτοικοι της Αθήνας, κατέβηκαν στην Ομόνοια, το πενθήμερο της έκθεσης και επισκέφθηκαν το περίπτερο του Δήμου Καρπενησίου στα πλαίσια της δράσης, γνωρίζοντας από κοντά τις δυνατότητες  και τα προϊόντα που προσφέρει η Ευρυτανία και το Καρπενήσι.

Στρατηγική επιδίωξη της Κι.Πο.Κ.Α είναι να προχωρήσει στην διοργάνωση και άλλων τέτοιων εκδηλώσεων καθόσον, αφενός στηρίζουν την περιφέρεια, την ίδια στιγμή που κινητοποιούν και ενθαρρύνουν τους Αθηναίους να κατέβουν στο κέντρο της Αθήνας, ενώ δημιουργούν προϋποθέσεις ομαλοποίησης της καθημερινότητας και της κοινωνικής ζωής στο κέντρο.
 
Τη γιορτή των εγκαινίων που είχε έντονο άρωμα Ευρυτανίας, με πρόγραμμα και χορούς από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο του Καρπενησίου, τίμησαν με την παρουσία τους, η υπουργός τουρισμού κα Ε. Κουντουρά, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ε. Αποστόλου, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κ. Μπακογιάννης, ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Γ. Πατούλης, οι δήμαρχοι Καρπενησίου ο κ. Ν. Σουλιώτης και Γαλατσίου κ. Γ. Μαρκόπουλος, οι βουλευτές Αθηνών κ. Θ. Μπούρας και Ευρυτανίας κ. Κ. Κοντογεώργος, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κ. Μ. Ζαχαράτος, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Σ. Βέλτσος, οι αντιδήμαρχοι Αθήνας κ.κ. Γ. Αποσττολόπουλος και Α. Βαρελάς, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Στερεάς Ελλάδας κ. Γ. Κοτζιάς, πρόεδροι  και εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων της Αθήνας και πλήθος Αθηναίων.

Ανοίγοντας την εκδήλωση των εγκαινίων η πρόεδρος της Κι.Πο.Κ.Α, κα Μ. Βρεττού ανέφερε: “Η σημερινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στο Καρπενήσι με σκοπό αφενός να προβληθούν τα πολιτιστικά μνημεία , τα τοπικά προϊόντα της περιοχής και τα τουριστικά αξιοθέατα και αφετέρου να τονώσει την επισκεψιμότητα στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας και δει στην πλατεία Ομονοίας, σημείο συνάντησης όλου του κόσμου.

Στη  συνέχεια οι θεσμικοί προσκεκλημένοι σε χαιρετισμούς τους δήλωσαν: η υπουργός Τουρισμού κα Έλ. Κουντουρά, χαρακτήρισε την εκδήλωση έως μια εξαιρετική πρωτοβουλία της Κι.Πο.Κ.Α και του Δήμου Καρπενησίου, μια πρωτοβουλία που προβάλει το Καρπενήσι μια υπέροχη περιοχή, εδώ μέσα στο κέντρο της Αθήνας, προωθώντας νέες μορφές τουρισμού και προϊόντα που μπορούν να προσελκύσουν πολλούς διαφορετικούς  επισκέπτες και τουρίστες.

Ο υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης χαρακτήρισε διπολικό το στόχο της εκδήλωσης, αφενός για την τουριστική διάσταση της εκδήλωσης και αφετέρου ευχαρίστησε τον Δήμο Καρπενησίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο, γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά: “Μεταφέρατε τον αέρα της ελάτης της Ευρυτανίας στο τσιμέντο της Αθήνας”. Καταλήγοντας αποδοκίμασε την επίθεση, που δέχονται τα μοναδικής ποιότητας ελληνικά προϊόντα, όπως η φέτα, το γιαούρτι κ.ά. ως προς την εμπορική σήμανση ΠΟΠ και τόνισε, ότι το Υπουργείο θα στηρίξει τους Έλληνες παραγωγούς.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας τόνισε ότι η Ευρυτανία εκπληρώνει το “ιμπεριαλιστικό” της σχέδιο και καταλαμβάνει την Αθήνα και την πλατεία Ομονοίας, χαρακτηρίζοντας παράλληλα “δώρο Θεού” τη φύση και τα αγαθά της Ευρυτανίας, απευθύνοντας πρόσκληση στους παριστάμενους να επισκεφθούν την Ευρυτανία. Συνεχίζοντας τόνισε ότι “αυτό είναι μόνο η αρχή, έχουμε πάρα πολλά να κάνουμε ακόμα, ξέρετε εμείς είμαστε μια Περιφέρεια η οποία επενδύει στον Τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο και αυτό τι σημαίνει πρακτικά, ότι θέλουμε να μιλήσουμε για την άλλη πλευρά, πάντα γίνεται κουβέντα για τα νησιά και τις θάλασσες, ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι η 3η πιο ορεινή χώρα της Ευρώπης”.

Ο δήμαρχος Καρπενησίου κάλεσε σύσσωμους τους Ευρυτάνες, αλλά και όλους τους Έλληνες, να βαδίσουν τον δρόμο της Ομόνοιας με σκοπό να βγουν στο ξέφωτο και να ξεπεράσουν την κρίση υποτάσσοντας το “εγώ”. Ολοκλήρωσε δε λέγοντας ότι “φέραμε το Καρπενήσι στην Ομόνοια, φέραμε είπε την φρεσκάδα  και τον καθαρό αέρα και θέλουμε να δείξουμε στους Αθηναίους που δεινοπαθούν, πόσο όμορφα είναι να κάνουν αποδράσεις σε ένα αυθεντικό τόπο όπου μπορούν να συναντήσουν μια άλλη ζωή”.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ  δήλωσε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση, μπαίνοντας μπροστά έχει δώσει τη δυνατότητα, μέσα από το επιχειρείν να διαδοθούν τα ήθη, τα έθιμα αλλά και τα προϊόντα της κάθε περιοχής. “Αυτή η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί και σε άλλες περιοχές και σε άλλους δήμους και Περιφέρειες. Πρόκειται για μία εξαιρετική πρωτοβουλία της Κι.Πο.Κ.Α στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των δεσμών της Περιφέρειας με την πρωτεύουσα. ‘Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα'”.

Η Κι.Πο.Κ.Α. θέλει να ευχαριστήσει θερμά αφενός τους χορηγούς της που στήριξαν την προσπάθεια αυτή και ιδιαιτέρως τον κ. Ν. Χόντο των καταστημάτων Hondos Center, τον κ. Μ. Πετρόγιαννη του νέου ξενοδοχείου Athens Tiare στην Ομόνοια και τους αδερφούς Ζ. και Ν. Μαρκάκη των Αττικών Φούρνων και αφετέρου τον Δήμο της Αθήνας, το Πυροσβεστικό Σώμα και την Ελληνική Αστυνομία για τη στήριξη που παρείχαν όλες τις ημέρες, χωρίς την οποία η διοργάνωση αυτή θα ήταν αδύνατο να υλοποιηθεί.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024