Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαράτυπη η αποκλειστική χρήση της παραλίας στο Γκολφ Αφάντου Ρόδου
Οικολόγοι Πράσινοι

Παράτυπη η αποκλειστική χρήση της παραλίας στο Γκολφ Αφάντου Ρόδου

Παράτυπη είναι η αποκλειστική χρήση της παραλίας προβλέπει η προκήρυξη για την ιδιωτικοποίηση μεγάλης έκτασης στην Αφάντου Ρόδου υποστηρίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Παράτυπο και συνταγματικά αμφιλεγόμενο είναι το περιεχόμενο της προκήρυξης του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ) για την πώληση του ακινήτου Γκολφ Αφάντου Ρόδου, αφού συνοδεύεται και από τη μακροχρόνια παραχώρηση του αιγιαλού για αποκλειστική χρήση, καταργώντας το δημόσιο χαρακτήρα του αιγιαλού και απαγορεύοντας ουσιαστικά στον απλό πολίτη την πρόσβαση του σε φυσικές ομορφιές.

Την επισήμανση αυτή έκανε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου και ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων κ. Νίκος Χρυσόγελος, που κατέθεσε σχετική επερώτηση στην Περιφερειακή Αρχή. Τονίζοντας την υποχρέωση της για ανοικτή διαβούλευση που απέφυγε κατά το παρελθόν, ώστε να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με την περιβαλλοντική νομοθεσία.

“Η πώληση του ακινήτου προβλεπόταν στον σχετικό κατάλογο του Ν. 3986/2011 (Επείγοντα μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015), τον περιβόητο Νόμο για τα Μεσοπρόθεσμα μέτρα, που συνοδευόταν από τη σημείωση ότι θα υπάρξει αποκλειστική χρήση του αιγιαλού για την εκτέλεση και εκμετάλλευση λιμενικών έργων”, αναφέρει ο κ. Χρυσόγελος.

“Στη σημερινή φάση που -δεν έχουν ακόμα καθορισθεί τα κριτήρια επιλογής των ενδιαφερομένων, δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία πολεοδομικής ωρίμανσης και η σύνταξη της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε), -κινδυνεύει να χαθεί για τους πολίτες ένα τεράστιο κομμάτι δημόσιας γης και ένας χώρος που χρησιμοποιείται σήμερα ως πλαζ και χώρος ξεκούρασης και αναψυχής για χιλιάδες ανθρώπους, -τείνει να δημιουργηθεί μια χωριστή ζώνη με ειδικό καθεστώς σε μια ευαίσθητη από οικολογική και κοινωνική άποψη περιοχή όπως είναι η παράκτια ζώνη, υποχρέωσή μας είναι να προστατεύσουμε τα δημόσια κοινωνικά αγαθά ιδιαίτερα σε μια εποχή βαθιάς κρίσης κατά την οποία μεγάλο ποσοστό των πολιτών χάνουν βίαια σημαντικό μέρος ή το σύνολο του εισοδήματός τους, η απώλεια δημόσιων κοινωνικών αγαθών θα τους κάνει διπλά φτωχούς, χρειάζονται να αποσαφηνιστούν πλήρως όλα τα ερωτήματα”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024