Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΠαρουσίαση της Χαλκιδικής ως πρόταση εναλλακτικού τουρισμού για τους Γερμανούς στη TourNatur 2015
Εκθέσεις

Παρουσίαση της Χαλκιδικής ως πρόταση εναλλακτικού τουρισμού για τους Γερμανούς στη TourNatur 2015

Η αγορά του εναλλακτικού τουρισμού, στην οποία ξοδεύονται σχεδόν 8 δισ.ευρώ ετησίως για εναλλακτικές μορφές τουρισμού μόνο από τους Γερμανούς, αποτελεί βασικό στόχο της Χαλκιδικής για τα επόμενα χρόνια. Η Χαλκιδική είχε δυναμική παρουσία στην έκθεση με αυτόνομο περίπτερο 15 τ.μ. και παρουσίασε στο κοινό τις μοναδικές περιπατητικές και ποδηλατικές της διαδρομές.

Για πρώτη φορά η Χαλκιδική συμμετείχε στη διεθνή έκθεση εναλλακτικού τουρισμού TourNatur, με σκοπό τη στοχευμένη προσέλκυση τουριστών που θα βοηθήσει στην επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Η έκθεση, που ξεπέρασε τους 40.000 επισκέπτες φέτος σύμφωνα με τους διοργανωτές, πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Messe Dusseldorf Exhibition Center στο Ντίσελντορφ  στις 4-6 Σεπτεμβρίου 2015 και θεωρείται η πιο σημαντική έκθεση περιπατητικού και ορειβατικού τουρισμού.

Η Χαλκιδική στην πρώτη της συμμετοχή, είχε δυναμική παρουσία με αυτόνομο περίπτερο 15 τ.μ. και παρουσίασε στο κοινό τις μοναδικές περιπατητικές και ποδηλατικές της διαδρομές, οι οποίες συνδυάζουν τη μοναδικότητα του φυσικού τοπίου και την ιστορική και πολιτιστική της κληρονομιά. Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής, αναγνωρίζοντας ότι ο εναλλακτικός τουρισμός είναι η πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού παγκοσμίως, παρουσίασε τη Χαλκιδική ως μία νέα πρόταση εναλλακτικού τουρισμού για τους Γερμανούς τουρίστες. Τον Οργανισμό εκπροσώπησε η διευθύντρια μάρκετινγκ, κα Τάνια Ακριτίδου, καθώς και δύο τουριστικά γραφεία της Χαλκιδικής που οργανώνουν περιπατητικές εκδρομές.  

Οι Γερμανοί εντυπωσιάστηκαν από την ελληνική συμμετοχή, η οποία ήταν η πολυπληθέστερη με 30 εκθέτες (Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής, Τουριστικός Οργανισμός Πιερίας, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφέρεια Ανατολική Μακεδονίας-Θράκης, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Δήμος Ρεθύμνου) και εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το νέο αυτό προορισμό που μέχρι τώρα είχαν στο μυαλό τους μόνο ως καλοκαιρινές διακοπές, απολαμβάνοντας ήλιο και θάλασσα.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, το περίπτερο της Χαλκιδικής επισκέφθηκε o γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ, κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας με τον οποίο συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης της Χαλκιδικής ως εναλλακτικός προορισμός και δήλωσε αρωγός και ενεργός συμπαραστάτης της προσπάθειας μας. Επίσης, συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν και με την εκπρόσωπο του ΕΟΤ στη Γερμανία, κα Κατερίνα Αγαπάκη, με την οποία συζητήθηκαν οι δύο δημοσιογραφικές αποστολές (η πρώτη πραγματοποιείτε αυτές τις ημέρες στη Χαλκιδική και η δεύτερη οργανώνεται στις αρχές Οκτωβρίου) και είναι αποτέλεσμα της πολύ καλής συνεργασίας των δύο πλευρών, ενώ συμφωνήθηκε να συνεχίσουν συνέργειες προβολής για την προώθηση της Χαλκιδικής, κυρίως στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Παράλληλα, η Χαλκιδική ήταν μία από τις δυο ελληνικές παρουσιάσεις προορισμών που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της έκθεσης. Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Χαλκιδικής στη Γερμανίας, Karsten Voss, έκανε μία παρουσίαση του προορισμού με προβολή οπτικό-ακουστικού υλικού, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης παρουσία κοινού και δημοσιογράφων.

Η αγορά του εναλλακτικού τουρισμού, όπου να σημειώσουμε ότι ξοδεύονται σχεδόν 8 δισ. ευρώ ετησίως για εναλλακτικές μορφές τουρισμού μόνο από τους Γερμανούς, αποτελεί βασικό στόχο της Χαλκιδικής για τα επόμενα χρόνια. Λαμβάνοντας μέρος στην έκθεση του Ντίσελντορφ, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής επιδιώκει στοχευμένα την αύξηση της αναγνωσιμότητάς του και την προσέλκυση περισσότερων τουριστών από το μεγαλύτερο κρατίδιο της Γερμανίας, που αριθμεί 18 εκατ. πληθυσμό και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά κέντρα της χώρας με καθημερινές απευθείας πτήσεις με τη Θεσσαλονίκη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024