Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΠαρουσίαση της εναλλακτικής τουριστικής Ελλάδας στη Βαρσοβία
Εναλλακτικός τουρισμός

Παρουσίαση της εναλλακτικής τουριστικής Ελλάδας στη Βαρσοβία

Όπως αποτυπώθηκε στο Greek Alternative Tourism Workshop in Warsaw 2019, η Ελλάδα αποτελεί έναν εκ των παγκόσμιων παραδείσων του εναλλακτικού τουρισμού με γεωπάρκα υψηλών προδιαγραφών, χιονοδρομικά κέντρα, εκατοντάδες μονοπάτια διεθνούς αναγνώρισης, δεκάδες ποτάμια για σπορ και υπαίθριες δραστηριότητες.

Με τη συμμετοχή 97 Πολωνών τουριστικών πρακτόρων και Tour Operators και 12 δημοσιογράφων ολοκληρώθηκαν την περασμένη Τρίτη οι εργασίες του Greek Alternative Tourism Workshop 2019 στην Πολωνία, που διοργανώθηκε από την Tourism Media & Events σε συνεργασία με το Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Eλληνικής Πρεσβείας στην Πολωνία, του Ελληνο-Πολωνικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Επενδύσεων, καθώς και του Ελληνικού Πολιτιστικού και Εκπαιδευτικού Ομίλου για την UNESCO.


Στιγμιότυπο από τις Β2Β συναντήσεις κατά τη διάρκεια του workshop.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία και τον εμβληματικό χώρο “Forteca Kregliccy” στις 29 Οκτωβρίου 2019, με τη συμμετοχή 18 κορυφαίων επιχειρήσεων, φορέων και προορισμών, που δραστηριοποιούνται ή έχουν δραστηριότητες στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού της Ελλάδος.

Στο Greek Alternative Tourism Workshop in Warsaw 2019, χαιρετισμό απηύθυνε ο Έλληνας πρέσβης στη Bαρσοβία κ. Μιχάλης Δαρατζίκης, ενώ τις εργασίες των B2B συναντήσεων άνοιξε η διευθύντρια του ΕΟΤ στην Πολωνία και την Τσεχία κα Νικολέτα Νικολοπούλου.


Ο πρέσβης της Ελλάδας στη Βαρσοβία, κ. Μ. Δαρατζίκης, με την προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Πολωνίας, κα Ν. Νικολοπούλου.

Ο πρέσβης της Ελλάδας μεταξύ άλλων υπογράμμισε στην ομιλία του τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο λαών. Παράλληλα, ο κ. Δαρατζίκης χαιρέτησε την επαύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Πολωνία προς την Ελλάδα συμπληρώνοντας ότι πλέον δεκάδες χιλιάδες Έλληνες επισκέπτονται και την Πολωνία για τουρισμό.

Η διευθύντρια του ΕΟΤ σημείωσε ότι η Ελλάδα προσφέρεται για διακοπές όλο το χρόνο, αφού πέραν του καλού κλίματος και της απαράμιλλής ομορφιάς, με δυνατότητες δεκάδων εναλλακτικών δραστηριοτήτων, η χώρα ξεχωρίζει και για τη μοναδική γαστρονομία της.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν ελληνικοί προορισμοί, όπως ο Βόλος και η Χαλκιδική, καθώς και η Aegean Airlines. Όπως αποτυπώθηκε στο Greek Alternative Tourism Workshop in Warsaw 2019, η Ελλάδα αποτελεί έναν εκ των παγκόσμιων παραδείσων του εναλλακτικού τουρισμού με γεωπάρκα υψηλών προδιαγραφών, χιονοδρομικά κέντρα, εκατοντάδες μονοπάτια διεθνούς αναγνώρισης, δεκάδες ποτάμια για σπορ και υπαίθριες δραστηριότητες.


Η ομάδα των Ελλήνων που συμμετείχαν στο 1ο “Greek Alternative Tourism Workshop” της Βαρσοβίας.

Ταυτόχρονα, η Ελλάδα διαθέτει πρότυπες μονάδες καταδυτικού τουρισμού, ίσως τις κορυφαίες πίστες αναρριχητικού τουρισμού στον κόσμο και κορυφαία golf courses, με επιτομή όλων το Costa Navarino στην Πελοπόννησο.

Πλέον, η Ελλάδα αναπτύσσει και τον οινοτουρισμό, καθώς και τη γαστρονομία με μοναδικές διαδρομές που είναι εύκολα προσεγγίσιμες. Διαδρομές, οι οποίες διεγείρουν το συναίσθημα της αυθεντικής εμπειρίας που αναζητά ο τουρίστας 365 ημέρες το χρόνο, στοιχεία που αναδείχθηκαν έντονα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Χορηγοί της εκδήλωσης, πλην του EOT, και συμμετέχοντες ήταν: η Aegean Airlines, ο Δήμος Βόλου, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής, το Γεωπάρκο Σητείας, το Γεωπάρκο Λέσβου, το Γεωπάρκο Ψηλορείτη και το Costa Navarino. Επίσης οι: Anthidon Estate, Arapakis Historic Castle – Pandora, Axia Hospitality, Cosmorama, Giannoulis Hotels & Resorts, Grecotel Hotels & Resorts – Agrecofarms, Hotelbrain Group, Potos Car Rentals, Swot Hospitality Management Company και Scouras the Ranch.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024