Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΠαρουσίαση των δυνατοτήτων του θαλάσσιου τουρισμού στην Αττική σε ξένους δημοσιογράφους
Προώθηση προορισμού

Παρουσίαση των δυνατοτήτων του θαλάσσιου τουρισμού στην Αττική σε ξένους δημοσιογράφους

Οι μεγάλες δυνατότητες του θαλάσσιου τουρισμού στην Αττική αναδείχθηκαν στο 'Nautical Yachting Press Trip', ταξίδι εξοικείωσης ξένων δημοσιογράφων που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής.

Άλλο ένα ταξίδι εξοικείωσης ξένων δημοσιογράφων στην Αττική, αυτή τη φορά με στόχο την ανάδειξη της εξαιρετικής ακτογραμμής και των νησιών της ως θαλάσσιων τουριστικών προορισμών διεθνούς εμβέλειας και απήχησης, ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Το “Nautical Yachting Press Trip” πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής και της εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου Τουρισμού, κας Ελένης Δημοπούλου, στο διάστημα από 12 έως 15 Μαΐου 2019.

Οι 11 φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι από Ρωσία, Ρουμανία, Σουηδία, Τουρκία και Σερβία, οι οποίοι εκπροσώπησαν σημαντικά ΜΜΕ της χώρας τους – γνωστά έντυπα και διαδικτυακά ειδησεογραφικά Μέσα, μεγάλους εκδοτικούς ομίλους και τηλεοπτικά κανάλια – ακολούθησαν τριήμερο πρόγραμμα ξεναγήσεων και περιηγήσεων στην Αττική, τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και στην ακτογραμμή και τα νησιά του Σαρωνικού, σχηματίζοντας έτσι μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα ώριμα τουριστικά προϊόντα του τόπου.

Συγκεκριμένα, στο ταξίδι αυτό συμμετείχαν ταξιδιωτικοί συντάκτες, δημοσιογράφοι, bloggers και φωτογράφοι από: το ρωσικό περιοδικό “L’ Officiel Voyage Russia”, τη διαδικτυακή εφημερίδα “NTV Τουρκίας”, το δημοσιογραφικό οργανισμό “Burda” της Ρουμανίας (National Geographic Traveler, Ioana Magazine, Femeia Magazine κ.ά.), τα online MME “Lifestyle Publishing” (Lifestyle World και Coach House) της Σουηδίας, από “Telegraf” Σερβίας, από τον εκδοτικό όμιλο “Politika” με έδρα το Βελιγράδι, και από το σερβικό τηλεοπτικό δίκτυο “B92”.

Το πρόγραμμα του ταξιδιού περιελάμβανε επισκέψεις και ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, καθώς και σύγχρονα κέντρα πολιτισμού, ενώ τα μέλη της αποστολής είχαν επίσης τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά τη Λίμνη Βουλιαγμένης, όπου απόλαυσαν το γεωλογικό αυτό φαινόμενο.

Οι φιλοξενούμενοι σε αυτό το θεματικό ταξίδι εξοικείωσης έμειναν ενθουσιασμένοι από την ακτογραμμή της Αττικής, τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που προσφέρονται στον επισκέπτη, επισκέφθηκαν τη βραβευμένη Μαρίνα Φλοίσβου και τη Μαρίνα Ζέας και ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες που προσφέρει η Αττική σε yachting και ιστιοπλοΐα, κρουαζιέρα, αλλά και θαλάσσιες δραστηριότητες και κολύμπι σε καθαρές παραλίες. Καθ’όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, οι ξένοι δημοσιογράφοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το προσφερόμενο προϊόν της Αττικής, κάλυπταν δημοσιογραφικά και τηλεοπτικά τις επισκέψεις και περιηγήσεις τους, ενώ ζητούσαν να μάθουν συγκεκριμένες πληροφορίες, τις οποίες θα χρησιμοποιήσουν στα δημοσιεύματά τους.

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου, η αποστολή επισκέφθηκε τη 18η Έκθεση Επαγγελματικών Επανδρωμένων Πλοίων Αναψυχής “East Med Yacht Show” που διοργάνωσε η Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) στη Μαρίνα Ζέας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής. Μετά από την επίσκεψή τους στο περίπτερο της Περιφέρειας, οι ξένοι δημοσιογράφοι και ταξιδιωτικοί συντάκτες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα σκάφη και να συνομιλήσουν με τους εκθέτες. Το βράδυ της ίδιας μέρας, αρκετά από τα μέλη της αποστολής επέλεξαν να διανυκτερεύσουν σε κλασικό παραδοσιακό ιστιοπλοϊκό σκάφος, δυνατότητα που τους προσέφερε η Περιφέρεια Αττικής.

Την Τρίτη 14 Μαΐου πραγματοποιήθηκε κρουαζιέρα στον Σαρωνικό, με στάση στο νησί της Αίγινας. Κατά την άφιξη του σκάφους στο γραφικό χωριό Πέρδικα, οι ξένοι δημοσιογράφοι συναντήθηκαν και συνομίλησαν με εκπροσώπους των τοπικών αρχών, ενώ λίγο αργότερα απόλαυσαν το μπάνιο στη θάλασσα, αλλά και τις βόλτες στα στενά δρομάκια της πόλης της Αίγινας, όπου προμηθεύτηκαν τα περίφημα φιστίκια Αιγίνης. Η φιλοξενία των κατοίκων του νησιού, αλλά και του ιδιοκτήτη, του καπετάνιου και του πληρώματος του σκάφους άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στα μέλη της ξένης αποστολής.

Σε ειδική παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 12 Μαΐου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, κα. Αθηνά Κολυβά, υποδέχθηκε τους ξένους δημοσιογράφους και ανέπτυξε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Αττικής και των επιμέρους προορισμών της, με έμφαση στον θαλάσσιο τουρισμό, το yachting, την ιστιοπλοΐα και την κρουαζιέρα στα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα. Οι συμμετέχοντες έλαβαν πλήρες έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό προβολής της Περιφέρειας Αττικής, ενώ μετά το τέλος της παρουσίασης η κα Κολυβά προσέφερε δώρα φιλοξενίας στους ξένους δημοσιογράφους. Κατά τη διάρκεια του δείπνου καλωσορίσματος που ακολούθησε, εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Τουρισμού και δημοσιογράφοι αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες, θέτοντας τις βάσεις για μελλοντικά έντυπα και ηλεκτρονικά δημοσιεύματα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής στις αντίστοιχες ταξιδιωτικές αγορές όπου δραστηριοποιούνται.

Συνολικά, το ταξίδι εξοικείωσης “Nautical Yachting Press Trip”, το οποίο χρηματοδοτήθηκε εξ’ολοκλήρου από τα κονδύλια της Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής, άφησε τις θετικότερες εντυπώσεις και στέφθηκε με επιτυχία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024