Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠέντε ελληνικά νησιά εκτός της βρετανικής λίστας για 14ήμερη καραντίνα
Τουριστική πολιτική

Πέντε ελληνικά νησιά εκτός της βρετανικής λίστας για 14ήμερη καραντίνα

Το 'πράσινο φως' πήραν Λέσβος, Τήνος, Σέριφος, Σαντορίνη και Ζάκυνθος. Εκτός λίστας 'ταξιδιωτικών διαδρόμων' της Αγγλίας παραμένουν η Κρήτη και η Μύκονος.

Στην “πράσινη” ταξιδιωτική λίστα της βρετανικής κυβέρνησης επιστρέφουν πέντε ελληνικά νησιά, τα οποία είχαν προστεθεί στη λίστα των περιοχών οι αφίξεις από τις οποίες χρειαζόταν να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών στην Αγγλία.

Πρόκειται για τη Λέσβο, την Τήνο, τη Σέριφο, τη Σαντορίνη και τη Ζάκυνθο.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps, από τις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου 10 Οκτωβρίου (τοπική ώρα) όποιος ταξιδεύει προς την Αγγλία από αυτά τα νησιά δε θα χρειάζεται πλέον να μπαίνει σε απομόνωση.

Εκτός λίστας “ταξιδιωτικών διαδρόμων” της Αγγλίας παραμένουν η Κρήτη και η Μύκονος, δηλαδή παραμένει η υποχρέωση καραντίνας για τις αφίξεις από εκεί.

Υπενθυμίζεται ότι υποχρέωση καραντίνας υπάρχει στη Σκωτία για αφίξεις από οπουδήποτε στην Ελλάδα, ενώ στην Ουαλία υποχρέωση απομόνωσης έχουν οι αφίξεις από τα προαναφερθέντα επτά νησιά και επιπλέον η Πάρος και η Αντίπαρος.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργςό μεταφορών πρόσθεσε την Τουρκία και την Πολωνία στη λόστα της καραντίνας, καθώς και τα νησιά της Καραϊβικής, Bonaire, St Eustatius και Saba.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024