Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΠεριορίστηκαν οι συγκρούσεις στο Περού – Επαναλειτουργεί το Μάτσου Πίτσου
Λατινική Αμερική

Περιορίστηκαν οι συγκρούσεις στο Περού – Επαναλειτουργεί το Μάτσου Πίτσου

Η τουριστική επιτροπή του Περού προτείνει στους ταξιδιώτες να κατεβάσουν την εφαρμογή Tourist Police Peru.

Το Μάτσου Πίτσου επαναλειτουργεί μετά από 3 εβδομάδες, όπου παρέμεινε κλειστό, λόγω των κοινωνικο-πολιτικών συγκρούσεων της χώρας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού του Περού.

→Περού: Κλείνει το Μάτσου Πίτσου – Εγκλωβίστηκαν πάνω από 400 τουρίστες

Η οικονομία της περιοχής επλήγη σημαντικά από την απόφαση να παραμείνει κλειστό ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου, καθώς η τουριστική αγορά αποτελεί μία από τις βασικότερες πηγές εσόδων για το Κούσκο.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της πολιτικής κρίσης, το Περού δημιούργησε ένα Δίκτυο Τουριστικής Προστασίας, που διατηρεί μόνιμη επικοινωνία με τουριστικούς πράκτορες, τουριστικά γραφεία και άλλες σχετικές υπηρεσίες και συνεργάζεται με τη Διεύθυνση Τουρισμού της Εθνικής Αστυνομίας του Περού για να βοηθήσει τους τουρίστες όπως απαιτείται.

Δημιουργήθηκαν επίσης ασφαλείς τουριστικοί διάδρομοι από τα αεροδρόμια προς ιστορικά κέντρα σε πληγείσες περιοχές όπως το Κούσκο, η Αρεκίπα, το Πούνο και η Τάκνα. Η τουριστική επιτροπή του Περού προτείνει δε, στους ταξιδιώτες να κατεβάσουν την εφαρμογή Tourist Police Peru.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023
18/09/2023
15/09/2023
14/09/2023