Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠερίπτερο τουριστικής πληροφόρησης στο Λεωνίδιο
Περιφέρεια

Περίπτερο τουριστικής πληροφόρησης στο Λεωνίδιο

Προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας. Η περιφέρεια αναλαμβάνει την κατασκευή του εν λόγω περιπτέρου, ενώ ο δήμος θα προβεί στη διάθεση προσωπικού που θα το στελεχώσει.

Η οργάνωση και λειτουργία περιπτέρου τουριστικής πληροφόρησης (info kiosk) στο Λεωνίδιο αποτελεί το αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, την οποία υπέγραψε πρόσφατα στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Νίκας με τον δήμαρχο κ. Χαράλαμπο Λυσίκατο.

Το περίπτερο τουριστικής πληροφόρησης στο Λεωνίδιο -το οποίο θα λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν- θα δίνει στους επισκέπτες της περιοχής τη δυνατότητα να αναζητήσει στοιχεία για τη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων, των μουσείων, των πολιτιστικών χώρων κ.λπ., αλλά και πληροφορίες που αφορούν στα καταλύματα, τους χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας κ.ά. Εξ άλλου, πέρα από την προώθηση του προορισμού και την αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής, θα συμβάλλει και στην συλλογή και καταγραφή στατιστικών στοιχείων που θα συνδράμουν στην χάραξη τουριστικής στρατηγικής.

Στο πλαίσιο της σύμβασης που υπογράφηκε, η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναλαμβάνει την κατασκευή του εν λόγω περιπτέρου, ενώ ο δήμος θα προβεί στη διάθεση προσωπικού που θα το στελεχώσει.

Για “μια περιοχή με ιδιαίτερη προσωπικότητα, το κέντρο της Τσακωνιάς” μίλησε ο περιφερειάρχης, αναφερόμενος παράλληλα στα πολλά βυζαντινά μνημεία και μονές με χαρακτηριστική της Ελωνας, αλλά και “στα καλύτερα πεδία αναρρίχησης στην Ελλάδα, παγκοσμίως γνωστά”.

Πρόσθεσε δε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνδράμει την περιοχή, μέσα από προγραμματικές συμβάσεις με τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας, προκειμένου να στηριχθούν οι πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την τοπική παράδοση και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της περιοχής.

Ενδεικτικά, ο κ. Νίκας υπενθύμισε αφ’ενός την προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Νότιας Κυνουρίας και του ΑΟΤΑ “Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα ΑΕ” στην κατεύθυνση προώθησης του αναρριχητικού τουρισμού αλλά και γενικότερα του πολιτισμού της Τσακωνιάς και αφ’ετέρου την πρόσφατη ανάλογη σύμβαση μεταξύ των πιο πάνω μερών και του υπουργείου Πολιτισμού για την αποκατάσταση και τη μετατροπή του κτιρίου του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Τυρού σε Λαογραφική Εκθεση Ναυτικής Παράδοσης Τσακωνιάς.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024