Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΠερού: Κλείνει το Μάτσου Πίτσου – Εγκλωβίστηκαν πάνω από 400 τουρίστες
Λατινική Αμερική

Περού: Κλείνει το Μάτσου Πίτσου – Εγκλωβίστηκαν πάνω από 400 τουρίστες

Το Μάτσου Πίτσου θεωρείται ένα από τα νέα επτά θαύματα του κόσμου και παραμένει εξαιρετικά δημοφιλές στους τουρίστες, με περίπου ένα εκατομμύριο άτομα να το επισκέπτονται ετησίως.

Το Περού έκλεισε επ’ αόριστον το διάσημο τουριστικό αξιοθέατο, Μάτσου Πίτσου λόγω των κοινωνικό-πολιτικών προεκτάσεων, που πήρε η διαδοχή της νέας προέδρου της χώρας.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο του μονοπατιού των Ίνκας που οδηγεί στο Μάτσου Πίτσου. Ωστόσο η όλη ανακοίνωσε ήρθε πολύ βιαστικά με αποτέλεσμα εκατοντάδες επισκέπτες να έχουν «κολλήσει» για ώρες στους πρόποδες της ακρόπολης των Ίνκας.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Πολιτισμού του Περού, αναφέρει πως όσοι είχαν ήδη αγοράσει ηλεκτρονικά εισιτήρια θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν για ένα μήνα μετά το τέλος των διαδηλώσεων ή να λάβουν επιστροφή χρημάτων.

Σημειώνεται πως τα σιδηροδρομικά δρομολόγια προς το Μάτσου Πίτσου ανεστάλησαν την προηγούμενη Πέμπτη μετά από ζημιές σε ορισμένες γραμμές τρένων, αφήνοντας 418 ανθρώπους αποκλεισμένους στο σημείο, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Λουίς Φερνάντο Χελγκέρο.

Ωστόσο, το βράδυ του Σαββάτου, το υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε ότι όλοι – 148 αλλοδαποί και 270 Περουβιανοί – είχαν εκκενωθεί με ασφάλεια σε τρένα και λεωφορεία.

Χάος με την διαδιοχή της νέας προέδρου στο Περού

Η έκρυθμη κατάσταση στη χώρα της Λατινικής Αμερικής ξεκίνησε με την ανατροπή του προηγούμενου ηγέτη της χώρας, όταν ξέσπασαν βίαιες διαδηλώσεις, οι οποίες κατέληξαν φονικές για δεκάδες ανθρώπους.

Οι διαδηλωτές στο Περού απαιτούν νέες εκλογές και καλούν τη νέα πρόεδρο, Ντίνα Μπολουάρτε, να παραιτηθεί, κάτι που μέχρι στιγμής αρνείται να κάνει. Θέλουν να απελευθερωθεί ο αριστερός προκάτοχός της, Πέδρο Καστίγιο, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή και αντιμετωπίζει κατηγορίες για εξέγερση και συνωμοσία. Ο κ. Καστίγιο αρνείται τις κατηγορίες και επιμένει ότι εξακολουθεί να είναι ο νόμιμος ηγέτης του Περού.

Υπενθυμίζεται πως το κλείσιμο της ακρόπολης των Ίνκας, φαίνεται να υιοθετήσει συχνά σε περιπτώσεις εμφύλια αναταραχής. Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και τον περασμένο μήνα, όταν εκατοντάδες τουρίστες μεταφέρθηκαν με αεροπλάνο αφού παρέμειναν εκεί για αρκετές ημέρες.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024