Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΠετραλιάς: 25 ερωτήματα για ανάπτυξη, εργατικό δυναμικό, ΦΠΑ, Ψηφιακή Διακυβέρνηση
Τουριστικοί Φορείς

Πετραλιάς: 25 ερωτήματα για ανάπτυξη, εργατικό δυναμικό, ΦΠΑ, Ψηφιακή Διακυβέρνηση

Λουτράκι

Ο υφυπουργός Οικονομικών Αθανάσιος Πετραλιάς, συναντήθηκε με τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου (L.T.O). Συζητήθηκαν θέματα όπως: έργα στην περιοχή, λειτουργία Διώρυγας Κορίνθου, έλλειψη εργατικού δυναμικού, ΦΠΑ, πληρωμές με κάρτες, αφορολόγητο, “MyCoast”, ψηφιακή κάρτα εργαζομένων, Μονάδες Υγείας, ιατρικός και θεματικός τουρισμός.

Συνάντηση με τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου πραγματοποίησε, ως επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Αθανάσιος Πετραλιάς, στο Λουτράκι Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του L.T.O, εκ μέρους της κυβέρνησης συμμετείχαν ο Γ.Γ του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Καράτζαλος, η βουλευτής Κορινθίας της ΝΔ Μαρία-Ελένη Σούκουλη-Βιλιάλη και ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ Νεοκλής Kρητικός. Επίσης ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Σωτήρης Μουρίκης.

Ο Πρόεδρος του L.T.O Σπύρος Καραβούλης αφού έκανε μία σύντομη παρουσίαση του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου, σύστησε τους παρόντες εκπροσώπους φορέων και μέλη του L.T.O: κ. Γιώργο Ζουγλή- Γ.Δ ΑΕΔΙΚ, κ. Αθανάσιο Παπαθανασίου –Αντιδήμαρχο Δήμου Λ-Π-Αγ. Θ, κ. Γιάννη Κόντη- Πρόεδρο Επιστιτιστών «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», κ. Άλκη Δρίτσα – Ένωση Ξενοδόχων Ν. Κορινθίας, κ. Γιάννη Αλεξανδρή – Εμπορικό Σύλλογο Λουτρακίου, κ. Γιάννη Τσεκούρα- Club Hotel Casino Loutraki, κα. Φοίβη Στριμμενοπούλου-Μεσογειακό Κέντρο Αποκατάστασης, κ. Βάιο Καραντώνη-Μαγνητική Πελοποννήσου Α.Ε, κ. Σωκράτη Κοσμίδη- NU Aqua, κ. Γιώργο Οικονόμου – Σύλλογο «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», κ. Παναγιώτη Γέρου- ΤΑΧΙ Λουτρακίου, κ. Θωμά Καναβό- kanavos Constructions, κ. Παναγιώτη Θώδη-Τhodis Group IKE, κ. Παναγιώτη Παπαγιαννακόπουλο- Oινοποιείο Παπαγιαννακόπουλος, κ. Κωνσταντίνο Σκλήρη- Sport Camp Μ.Α.Ε και την Νομικό του L.T.O κα. Εύη Κοκκίνου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα και τέθηκαν θέματα μείζονος ενδιαφέροντος όπως τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου και στο Λουτράκι, η ανάπτυξη λειτουργίας της Διώρυγας Κορίνθου, το ζήτημα της έλλειψης εργατικού δυναμικού σε διάφορους κλάδους της οικονομίας, την μείωση του ΦΠΑ στους τουριστικούς κλάδους, την μείωση των κρατήσεων από τις τράπεζες όσον αφορά τις πληρωμές μέσω χρεωστικών καρτών, για το θέμα του αφορολόγητου, τους προβληματισμούς τόσο για την ψηφιακή εφαρμογή «MyCoast», μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρήσεων ή για αυθαίρετη κατάληψη παραλίας, όσο και για την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργαζομένων καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Μονάδες Υγείας, την ανάπτυξη του ιατρικού και των θεματικών μορφών τουρισμού κλπ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

14/06/2024
13/06/2024
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024