Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίPKF: Η Σαουδική Αραβία παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αναπτυξιακή πορεία στον τουρισμό
Προορισμοί

PKF: Η Σαουδική Αραβία παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αναπτυξιακή πορεία στον τουρισμό

Ονόματα όπως NEOM, RED SEA PROJECT, QIDDIYA, DIRIYAH GATE είναι μόνο μερικά από αυτά τα μεγάλα έργα υποδομής του κράτους.

Ο όμιλος φιλοξενίας PKF πραγματοποίησε πρόσφατα μια από τις 196+ εκδηλώσεις του στο Ριάντ, ως αναγνώριση του σημαντικού όγκου έργων που έχουν ανακοινωθεί από το κράτος της Σαουδικής Αραβίας.

Η πλειονότητα αυτών των έργων αποτελούν μέρος του πολύ φιλόδοξου οράματος της Σαουδικής Αραβίας 2030. Αυτός ο στρατηγικός οδικός χάρτης έχει σκοπό να αξιοποιήσει τη δύναμη και τη στρατηγική θέση του Βασιλείου, μειώνοντας ταυτόχρονα το εξάρτηση του από το πετρέλαιο. Οι τομείς εστίασης, στους οποίους θα δαπανηθούν άνω των 800 δισ. δολαρίων είναι ο τουρισμός, οι υποδομές υγείας και η εκπαίδευση.

Η αρχική ώθηση είναι να δημιουργηθεί ένα brand, το οποίο θα προσελκύει τους τουρίστες. Τα εκατομμύρια των προσκυνητών που έρχονται στη Σαουδική Αραβία για να επισκεφθούν τους ιερούς τόπους είναι η επόμενη προφανής αγορά που θα στοχοποιηθεί πριν η στρατηγική marketing κινηθεί προς το μέσο Ευρωπαίο τουρίστα.

Ονόματα όπως NEOM, RED SEA PROJECT, QIDDIYA, DIRIYAH GATE είναι μόνο μερικά από αυτά τα μεγάλα έργα. Στον αντίποδα, υπάρχουν διάφοροι, που αμφισβητούν το πόσο ρεαλιστικά είναι αυτά τα σχέδια και το πως θα εκτελεστούν εγκαίρως, ώστε να τηρηθούν οι προθεσμίες του Vision 2030.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Nils Heckscher, Head of Africa, επιβλέπων τις επιχειρήσεις της PKF’s Middle East σχολίασε σχετικά: «Ναι, πιστεύω επίσης ότι ορισμένες μπορεί να μην φανούν ολοκληρωμένες στην ώρα τους. Είναι απλό, η τεχνογνωσία, τα υλικά και τελικά το προσωπικό για τη διαχείριση αυτών των χώρων δεν είναι σε μεγάλη προσφορά. Ωστόσο, μερικά εξ’ αυτών θα έχουν ολοκληρωθεί στην ώρα τους, χωρίς αμφιβολία». Πρώτη σε αυτή τη λίστα θα είναι η Trojena, η επίσημη τοποθεσία υποδοχής των Ασιατικών Χειμερινών Αγώνων 2029.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η βιωσιμότητα κατατάσσεται ψηλά στους KPI των έργων. «Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα που επικεντρώνονται έντονα στις αρχές της ESG και που στοχεύουν στη βιώσιμη ανοικοδόμηση. Αυτά είναι θεμελιώδη δομικά στοιχεία για τη δημιουργία σπουδαίων και βιώσιμων προορισμών», λέει ο Heckscher.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024