Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΠλημμύρισε η αρχαία πόλη της Πέτρας στην Ιορδανία
Ακραία καιρικά φαινόμενα

Πλημμύρισε η αρχαία πόλη της Πέτρας στην Ιορδανία

Ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν την Ιορδανία, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει και το μνημείο της αρχαίας πόλης της Πέτρας και 1.700 άτομα αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν για την ασφάλειά τους. Μετά από ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε τον αρχαιολογικό χώρο, σημειώθηκαν πλημμύρες που κατέστησαν το μνημείο μη επισκέψιμο.

Οι τουρίστες απομακρύνθηκαν από τα ερείπια της αρχαίας πόλης της ερήμου Πέτρα στην Ιορδανία καθώς το νερό από μια ξαφνική πλημμύρα γέμισε την περιοχή και τη μετέτρεψε σε ποτάμι με γρήγορη ροή, θυμίζοντας σκηνές από το 2018 όπου περισσότεροι από 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πλημμύρες στην περιοχή.

Οι πολυσύχναστοι πέτρινοι διάδρομοι του δημοφιλούς τουριστικού προορισμού Πέτρα έγιναν επικίνδυνοι πρόσφατα όταν οι πλημμύρες ανάγκασαν τους τουρίστες να απομακρυνθούν με οποιοδήποτε μέσο ήταν στη διάθεση τους. Πλάνα που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 26 Δεκεμβρίου έδειξαν πλημμύρες να μαίνεται στην περιοχή. Οι χαοτικές σκηνές απεικόνιζαν αμμώδη νερά να πέφτουν σε καταρράκτες από βράχους, ποτάμια να περνούν μέσα από πεζοδρόμια και ανθρώπους που προσπαθούσαν να διαφύγουν με οχήματα.

Η καταστροφή στο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO προκάλεσε την εκκένωση 1.700 ανθρώπων, σύμφωνα με το Middle East Eye.

Ισχυρές βροχοπτώσεις πλημμύρισαν την περιοχή πρόσφατα, και η νότια Ιορδανία έχει γίνει ιδιαίτερα κορεσμένη στις βροχοπτώσεις. Ο Raed Khattab, επικεφαλής του μετεωρολογικού τμήματος της Ιορδανίας, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Petra ότι η νότια περιοχή της χώρας έχει δεχθεί τη χειρότερη βροχή. Η διεύθυνση δημόσιας ασφάλειας της Ιορδανίας εξέδωσε προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα και ανέφερε ότι ενδέχεται να σημειωθούν κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων. Το ιορδανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Amman Net ανέφερε ότι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένας κατακλυσμός έπεσε πάνω από ένα μίνι βαν στο Κυβερνείο Ma’an, επίσης στο νότο της χώρας.

Επίσης αυτό το Σαββατοκύριακο, ξαφνικές πλημμύρες έπληξαν τη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας, προκαλώντας ζημιές σε οχήματα και περιουσίες. Η βροχή στη Βαγδάτη και άλλες πόλεις του Ιράκ ανάγκασε πολλούς ανθρώπους να φύγουν από τις κατοικίες τους.

Αναφορές για πλημμύρες έγιναν επίσης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Γάζα και την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, ανέφερε το Middle East Eye.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024