Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΠοδηλατικός γύρος Πεδιάδας με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης
Ποδηλατικός Τουρισμός

Ποδηλατικός γύρος Πεδιάδας με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

BIKE

Ο 12ος ποδηλατικός γύρος Πεδιάδας θα γίνει Κυριακή στις 11:00, διασχίζοντας χωριά της Κρήτης. Διοργάνωση από την Περιφέρεια Κρήτης και πολιτιστικούς συλλόγους. Δωρεάν συμμετοχή.

Την Κυριακή και ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί ο ποδηλατικός γύρος Πεδιάδος στην Κρήτη ,για 12η χρονιά όπως έχει καθιερωθεί.

Είναι μια εκδήλωση που αγάπησαν μικροί και μεγάλοι, με μεγάλη συμμετοχή από ποδηλάτες και θεατές. Διατρέχει τα χωριά που συμμετέχουν αναβιώνοντας τις δεκαετίες 1950 -1960 που το ποδήλατο ήταν μέσο μεταφοράς για μικρούς και μεγάλους.

Με αφετηρία τους Αποστόλους οι ποδηλάτες διασχίζουν τα χωριά Σαμπά, Ζωφόροι, Βονη Γαλατά, Θραψανό και καταλήγουν στην περιοχή Λειβάδες σε μια αξέχαστη βόλτα ,στην ανοιξιάτικη φύση , σε μια όμορφη διαδρομή.

Συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια που στηρίζει την προσπάθεια ως μια πολιτιστική εκδήλωση που σχετίζεται με την ιστορία ,την παράδοση , το περιβάλλον και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μινώα.

Στέλνει το μήνυμα για τη θέση που πρέπει να έχει το ποδήλατο στην καθημερινότητα ως εναλλακτικό μέσο μεταφοράς και ως ήπια μορφή άσκησης.

Η απόσταση είναι 15 χιλιόμετρα σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο με δωρεάν συμμετοχή που διαρκεί από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

Συνεργάζονται οι πολιτιστικοί σύλλογοι Αποστόλων, Σαμπά, Ζοφόρων, Βόνης, Γαλατά, Θραψανού αναδεικνύοντας τις δυνατότητες της κοινής δράσης.

Για όσους δεν διαθέτουν ποδήλατο θα υπάρχουν προς ενοικίαση με 10 ευρώ αρκεί να δηλωθεί στους συλλόγους μέχρι την Πέμπτη ώρα 10 το βράδυ.

Όσοι δεν έχουν γευθεί την εμπειρία αξίζει να δοκιμάσουν, τονίζει η ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

14/06/2024
13/06/2024
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024