Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠοσό 46,8 εκατ. ευρώ για την Στρατηγική Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση στην Παλική Κεφαλονιάς
Περιφέρεια

Ποσό 46,8 εκατ. ευρώ για την Στρατηγική Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση στην Παλική Κεφαλονιάς

Η 'Στρατηγική ΟΧΕ Παλικής' αφορά στην περιοχή που βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Κεφαλονιάς και εστιάζει στην αξιοποίηση στοιχείων ενός φυσικού μειονεκτήματος-κινδύνου και ειδικότερα, μεταξύ άλλων, στην ενίσχυση της τοπικής απασχόλησης και επιχειρηματικότητας μέσω της αξιοποίησης των ιδιαίτερων περιβαλλοντικών και οικιστικών πόρων (π.χ. θεματικός τουρισμός).

Εγκρίθηκε από τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θ. Γαλιατσάτο η πρόταση της Περιφέρειας Ι.Ν. (Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς) για τη “Στρατηγική Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) στην περιοχή της Παλικής Κεφαλονιάς”, ύψους 46, 8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 14,8 εκατ. ευρώ αναμένεται να προέλθουν από το ΠΕΠ Ιονίων Νήσων 2014-2020 (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Η “Στρατηγική ΟΧΕ Παλικής” αφορά στην περιοχή που βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Κεφαλονιάς, στο επίκεντρο της σεισμικής διαδικασίας της περιοχής του Ιονίου και εστιάζει στην αξιοποίηση στοιχείων ενός φυσικού μειονεκτήματος-κινδύνου και ειδικότερα:

  • στην αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, έρευνας και καινοτομίας για τη δημιουργία πόλων έλξης (π.χ. ερευνητικά δίκτυα και δράσεις σχετικές με τη σεισμικότητα)
  • στην ενίσχυση της τοπικής απασχόλησης και επιχειρηματικότητας μέσω της αξιοποίησης των ιδιαίτερων περιβαλλοντικών και οικιστικών πόρων (π.χ. θεματικός τουρισμός, ανάδειξη προσεισμικής Παλικής κ.λπ.)
  • στην αναβάθμιση δομών και υποδομών για τη βελτίωση της ασφάλειας και της ποιότητας ζωής (π.χ. ενίσχυση υπηρεσιών πολιτικής προστασίας, αναπλάσεις περιοχών, προστασία ευάλωτων κοινωνικών ομάδων κ.λπ.

Πέραν του Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2014-2020, αναγκαία κρίνεται η χρηματοδότηση δράσεων της Στρατηγικής μέσω και Τομεακών προγραμμάτων ή άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Το ρόλο της διοικητικής αρχής που θα συντονίσει την υλοποίηση της ολοκληρωμένης στρατηγικής για την περιοχή παρέμβασης έχει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Π.Ε. Κεφαλονιάς), ως επικεφαλής μιας ευρύτερης συνεργασίας τοπικών αρχών και φορέων.

Σημειώνεται ότι η “Στρατηγική ΟΧΕ Παλικής” διαμορφώθηκε μετά από πολύμηνη διαδικασία διαβούλευσης με τους βασικούς τοπικούς φορείς της περιοχής.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

21/03/2023
20/03/2023
17/03/2023
16/03/2023
15/03/2023