Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΠρόγραμμα B2B συναντήσεων των 'Αριστοτελικών Περιηγήσειων' στη διεθνή 'Holiday World'
Εκθέσεις

Πρόγραμμα B2B συναντήσεων των 'Αριστοτελικών Περιηγήσειων' στη διεθνή 'Holiday World'

Η απόκτηση σήματος πιστοποίησης υπηρεσιών, δομών και υποδομών για την εξυπηρέτηση του ποδηλατικού τουρισμού (bike friendly) από επιχειρήσεις της Σιθωνίας, της Αρναίας, της Ολυμπιάδας και της Ακτής Κομίτσας δείχνει να ενισχύει τη συλλογική προσπάθεια των 'Πόλεων του Μεγαλέξανδρου'.

Η συμμετοχή του “Very Macedonia” της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή τουριστική έκθεση Holiday World της Πράγας (21–24 Φεβρουαρίου 2019 έδωσε τη δυνατότητα στις “Πόλεις του Μεγαλέξανδρου” να παρουσιάσουν σε Τσέχους τουριστικούς επαγγελματίες τμήματα των “αριστοτελικών διαδρομών”:

  • Τόσο σε ό,τι αυτές αφορούν στο χαρτογραφημένο περιπατητικό δίκτυο της Ανατολικής Χαλκιδικής / Σιθωνίας / Παγγαίου Όρους
  • Όσο και σε ό,τι αφορούν στο θαλάσσιο εύρος γύρω από το Αριστοτελικό Όρος, δηλαδή τον Ακάνθιο και το Στρυμωνικό Κόλπο, που αποτελούν τη φυσική σύνδεση σπουδαίων αρχαιολογικών χώρων, όπως εκείνων των Αρχαίων Σταγείρων και της Αμφίπολης, με τον Ιερό Άθωνα.

Οι 8 επαγγελματικές συναντήσεις, οι οποίες στόχευσαν κυρίως στην προώθηση των προαναφερόμενων περιπατητικών και ποδηλατικών περιηγήσεων σε ειδικές ομάδες Τσέχων επαγγελματιών, ξάφνιασαν ευχάριστα την τσέχικη τουριστική βιομηχανία, δεδομένου ότι η εναλλακτικότητα της μακεδονικής επικράτειας δεν είναι ευρέως προβεβλημένη σε αυτήν.


Στο περίπτερο του ιστορικού τουριστικού γραφείου Cedoκ, μετά από συνάντηση στελεχών.

Τόσο τα προγράμματα ποδηλατικών και περιπατητικών περιηγήσεων που διοχετεύθηκαν στην Πράγα όσο και τα αντίστοιχα καταδυτικά πακέτα καλοκαιρινών διακοπών στον Ακάνθιο Κόλπο (Στρατώνι, Ιερισσός) και τον Αθωνικό (Αμμουλιανή, Βουρβουρού) κατέδειξαν την ετοιμότητα μιας ολόκληρης περιοχής να ανταποκριθεί στις τουριστικές προκλήσεις του άμεσου μέλλοντος. Μία από αυτές αποτελεί η προσέλκυση τσέχικων ποδηλατικών ομοσπονδιών στην περιοχή, το οποίο αποτέλεσε ζητούμενο κατά τη διάρκεια επιπρόσθετης σύσκεψης συνεργατών του Δικτύου με αρμόδιους φορείς της Πράγας. Η απόκτηση σήματος πιστοποίησης υπηρεσιών, δομών και υποδομών για την εξυπηρέτηση του ποδηλατικού τουρισμού (bike friendly) από επιχειρήσεις της Σιθωνίας, της Αρναίας, της Ολυμπιάδας και της Ακτής Κομίτσας δείχνει να ενισχύει απόλυτα τη συλλογική προσπάθεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια η επισκεψιμότητα των Τσέχων στην Ελλάδα σημειώνει αύξηση της τάξης του 15-17%, ενώ τα χαρακτηριστικά του Τσέχου επισκέπτη ακολουθούν την παγκόσμια τάση, στρεφόμενα πλέον και προς τον “τουρισμό δραστηριότητας”.

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της προετοιμασίας δικτύωσης των “αριστοτελικών διαδρομών”:

  • με άλλες ιστορικές περιπατητικές περιηγήσεις στον ελλαδικό χώρο, όπως π.χ. αυτές του Ολύμπου
  • και εν συνεχεία με αντίστοιχες ανά την υφήλιο.

“Στοχεύουμε ψηλά”, λέει ο πρόεδρος Δ.Σ. του Δικτύου και δήμαρχος Αμφίπολης κ. Κώστας Μελίτος και συνεχίζει: “Δεν αναφερόμαστε σε ένα απλό πρόγραμμα τουριστικής προώθησης, αλλά σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης, που έρχεται να δικτυώσει τοπικούς προορισμούς με αντίστοιχους παγκόσμιας ακτινοβολίας, μετατρέποντας κάθε υπάρχουσα καταβολή σε εξωστρέφεια. Ακολουθώντας τις στοχευμένες προωθητικές προτάσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ‘Οι Πόλεις του Μεγαλέξανδρου’ εξελίσσουν παρεμβάσεις, εξειδικεύοντας τα τουριστικά προϊόντα που διοχετεύονται στις αγορές”.

Στη φωτογραφία, στελέχη τουρισμού από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τη διευθύντρια του Γραφείου ΕΟΤ Τσεχίας.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023
30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023