Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίProject για μαζική ανάβαση ατόμων με αναπηρίες στον Όλυμπο
Περιφέρεια

Project για μαζική ανάβαση ατόμων με αναπηρίες στον Όλυμπο

Για πρώτη φορά παγκοσμίως, εγχείρημα ανάβασης Ατόμων με Αναπηρία σε βουνό -και, συγκεκριμένα, στον Όλυμπο- υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Ενημερωτική σύσκεψη φορέων υπό την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου για το project “Όλοι μαζί να ανέβουμε λίγο ψηλότερα”, που αφορά στη μαζική ανάβαση ατόμων με αναπηρίες στον Όλυμπο, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, στο γραφείο της, στο κτίριο της Π.Ε. Πιερίας.

Στη συνάντηση, εκτός από τους διοργανωτές της δράσης, συμμετείχαν ο περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε. Πιερίας κ. Στέφανος Μπιτόπουλος, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων-Διαμερισμάτων Πιερίας-Ημαθίας-Πέλλας κ. Βασίλης Αγάκος, το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Νίκος Λαλούμης, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Σωματείου Ελλήνων Οδηγού Βουνού κ. Μπάμπης Μαρινίδης, εκπρόσωποι του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Κατερίνης του Ερυθρού Σταυρού, καθώς της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας.

Η προσπάθεια είναι συλλογική και σε αυτή θα συμμετέχουν εκτός από τα άτομα με αναπηρία και άτομα χωρίς αναπηρία. Στόχος της προσπάθειας, στον δρόμο προς τις κορυφές, δεν είναι ο ανταγωνισμός, αλλά η συμμετοχή και η συνεργασία.

Υπέρ της δράσης που θα αναδείξει τις απαράμιλλες ομορφιές του Ολύμπου και της γύρω περιοχής, αλλά και τη σκληρή προσπάθεια τόσο των ατόμων με αναπηρία όσο και αυτών χωρίς αναπηρία, όλοι μαζί να ανέβουν λίγο ψηλότερα, τοποθετήθηκαν θετικά όλοι οι φορείς που συμμετείχαν.

Η κα Μαυρίδου δήλωσε χαρακτηριστικά: “Η συγκεκριμένη δράση για να υλοποιηθεί προϋποθέτει την κοινωνική ευαισθησία, την προσοχή αλλά και την συνεργασία όλων μας. Χρειάζεται όλοι μαζί, φορείς τουρισμού, εθελοντικές διασωστικές ομάδες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Καλούμε, λοιπόν, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, συλλόγους, ομάδες και πολίτες να βοηθήσουν στην υλοποίησή του“.

Σημειώνεται ότι όλα τα στάδια υλοποίησης της δράσης “Όλοι μαζί να ανέβουμε λίγο ψηλότερα” θα καταγραφούν σε ντοκιμαντέρ, που θα προβληθεί σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/02/2024
22/02/2024
21/02/2024
20/02/2024
19/02/2024
16/02/2024