Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠροώθηση της Μεσσηνίας ως ελκυστικού προορισμού με προτάσεις γαστρονομίας
Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας

Προώθηση της Μεσσηνίας ως ελκυστικού προορισμού με προτάσεις γαστρονομίας

Η ανακήρυξη του 2013 ως Έτους Γαστρονομίας από την Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας αποσκοπεί στην προβολή του νομού, προκειμένου να καταστεί ελκυστικός προορισμός, με προτάσεις γαστρονομίας εκτός του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου του.

Έτος Γαστρονομίας αποφάσισε να κηρύξει τη φετινή χρονιά η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013 στο ξενοδοχείο Pharae Palace της Καλαμάτας. Την υλοποίηση των δράσεων του Έτους Γαστρονομίας, που αποτελεί μια φιλόδοξη πρωτοβουλία για την περιοχή με σημαντική γαστρονομική παράδοση και μοναδικές ποικιλίες τοπικών προϊόντων, όπως το λάδι, ελιές και κρασιά, θα αναλάβουν από κοινού η Ένωση Ξενοδόχων και  το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, συλλογικοί φορείς και επιχειρήσεις.

Η ενέργεια αυτή αποσκοπεί στην προβολή του Νομού Μεσσηνίας προκειμένου να καταστεί ελκυστικός προορισμός με προτάσεις γαστρονομίας εκτός του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου που προσφέρει στους τουρίστες.

Η Γενική Συνέλευση, αποφάσισε ομόφωνα την απονομή στον κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ΤΕΜΕΣ ΑΕ (Costa Navarino), του τίτλου του επίτιμου προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, για τις προσπάθειές του σε παγκόσμιο επίπεδο για την αναβάθμιση και την καθιέρωση της Μεσσηνίας, ως ποιοτικού τουριστικού προορισμού.

Για τη σημασία της τοπικής γαστρονομίας και την ανάγκη ανάδειξής της μίλησαν, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης εκ μέρους του Μανιατάκειου Ιδρύματος, η κα Βίκυ Ιγγλέζου και ο καθηγητής κ. Νίκος Κατσαρός.

Στην εκδήλωση δόθηκε πανηγυρικός χαρακτήρας, με μεγάλη συμμετοχή προσκεκλημένων, επιχειρηματιών και εκπροσώπων πολιτικών και συλλογικών φορέων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην παρουσίαση και προσφορά παραδοσιακών φαγητών και γλυκών, που επιμελήθηκε επιτελείο σεφ από το Costa Navarino.

Στη φωτογραφία, άποψη του BBQ Area στο The Romanos, Costa Navarino.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024