Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠροωθητικές δράσεις της Ζακύνθου στις αγορές της Ν. Κορέας και την Κίνας
Υπουργείο Τουρισμού

Προωθητικές δράσεις της Ζακύνθου στις αγορές της Ν. Κορέας και την Κίνας

Ο δήμαρχος ενημέρωσε την υπουργό για τις επαφές του με τον πρέσβεις της Ν. Κορέας και της Κίνας, εν όψει της συμμετοχής της Ζακύνθου στο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού 2016 International Islands Tourism Conference στην Κίνα, 21-23 Σεπτεμβρίου.

Η αναπλ. υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ζακύνθου, κ. Παύλο Κολοκοτσά για την δυναμική τουριστική προβολή της Ζακύνθου στο εξωτερικό το 2017, τις δράσεις περαιτέρω προώθησης του τουριστικού προϊόντος και τα έργα ανάπτυξης των τουριστικών υποδομών του νησιού.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κ. Γιώργου Τζιάλλα, του προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου, κ. Αντώνη Νικολουδάκη και του συμβούλου Τουρισμού, καθηγητή κ. Δημήτρη Κούτουλα.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε την υπουργό για τις επαφές του με τον πρέσβεις της Ν. Κορέας και της Κίνας, εν όψει της συμμετοχής της Ζακύνθου στο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού 2016 International Islands Tourism Conference στην Κίνα, 21-23 Σεπτεμβρίου.

Η κα Κουντουρά εξέφρασε τη στήριξή του υπουργείου στις προωθητικές δράσεις για τη Ζάκυνθο στο εξωτερικό και στην έμφαση στις αγορές της Ν. Κορέας και την Κίνας, στις οποίες το υπουργείο έχει πραγματοποιήσει στρατηγικό άνοιγμα από το 2015 με θετικά αποτελέσματα στην προσέλκυση νέων τουριστικών ροών προς την Ελλάδα. Προέτρεψε επίσης στη στενή συνεργασία των φορέων του νησιού και των Ιονίων Νήσων συνολικά με το υπουργείο στην υλοποίηση στοχευμένων ενεργειών για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, και την προώθηση νέων ελληνικών προορισμών και νέων  θεματικών τουριστικών προϊόντων.

Συζητήθηκαν ακόμη σχέδια για την ενίσχυση της διεθνούς αναγνωρισιμότητας του Ναυαγίου της Ζακύνθου, καθώς και οι προσπάθειες  σε τοπικό επίπεδο για την ανάπτυξη μορφών τουρισμού, με έμφαση στον θρησκευτικό, τον καταδυτικό, τον περιπατητικό και τον ιαματικό.

Επίσης, ο δήμαρχος ενημέρωσε την υπουργό για το σχεδιασμό έργων στο κομμάτι του θαλάσσιου τουρισμού, που περιλαμβάνουν τη βελτίωση των υποδομών της μαρίνας και της προβλήτας υποδοχής κρουαζιερόπλοιων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024