Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠροτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση των αερολιμένων στα Ιόνια Νησιά
Αεροδρόμια

Προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση των αερολιμένων στα Ιόνια Νησιά

Κοινή συνέντευξη Τύπου των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στα Ιόνια, του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, των δημάρχων Κέρκυρας και Λευκάδας για την 'προστασία και τη διαχείριση των αερολιμένων στα Ιόνια Νησιά', την την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου στην Κέρκυρα.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα Ιόνια κ.κ. Στέφανος Σαμοΐλης (Κέρκυρας), Αφροδίτη Θεοπεφτάτο (Κεφαλονιάς) και Σταύρος Κοντονής (Ζακύνθου), ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος και οι δήμαρχοι Κέρκυρας κ.κ. Κώστας Νικολούζος και Λευκάδας Κώστας Δρακονταειδής, πραγματοποιούν συνέντευξη Τύπου για την προστασία και τη διαχείριση των αερολιμένων στα Ιόνια Νησιά με θέμα “Σθεναρή αντίσταση στο ξεπούλημα των αεροδρομίων, πρόταση διαχείρισης και αύξησης της αποδοτικότητας των Αεροδρομίων των Ιονίων υπό δημόσιο έλεγχο”.

Η κοινή συνέντευξη Τύπου θα γίνει την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου στις 12 μ.μ., στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας (πρώην Νομαρχία), “με άμεσο στόχο τη δημιουργία παλλαϊκού μετώπου κατά της δρομολογούμενης αποκρατικοποίησης των Περιφερειακών Αεροδρομίων στα Ιόνια Νησιά”.

Ο σχεδιασμός που θα παρουσιαστεί κινείται σε τρεις άξονες:

  • Την πρόταση διαχείρισης των αεροδρομίων στα Ιόνια Νησιά υπό κρατικό έλεγχο και δημόσια διοίκηση, με στόχο την αναβάθμιση και την αύξηση της επιχειρησιακής τους ικανότητας, την απόδοση περισσότερων θέσεων εργασίας και την αύξηση του οικονομικού οφέλους στις τοπικές κοινωνίας.
  • Την ακεραιότητα του εργασιακού καθεστώτος των υπαλλήλων όλων των Τμημάτων των αερολιμένων, των εργαζομένων στις δημόσιες υπηρεσίες υποστήριξης αεροδρομίου, των εργαζόμενων στους εξωτερικούς παρόχους, όπως και των εργαζομένων στις επιχειρήσεις εντός αεροδρομίου.
  • Τη δημιουργία ενός παλλαϊκού μετώπου για την ακύρωση όλων των δρομολογούμενων αποκρατικοποιήσεων από την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ, μεταξύ των οποίων και των αερολιμένων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Θα ανακοινωθεί πρωτοβουλία ευρείας σύσκεψη με ενεργούς πολίτες, σωματεία, παραγωγικούς φορείς, επιμελητήρια και συλλογικότητες.

“Η συγκεκριμένη θεσμική παρέμβαση, σηματοδοτεί την ανάγκη ευρύτερης συνεργασίας της κοινωνίας με τους θεσμικούς φορείς που αντιπαλεύουν τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης και αντιστέκονται στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ για το ξεπούλημα της χώρας μας στα διεθνή χρηματοπιστωτικά και ολιγοπωλιακά οικονομικά συμφέροντα. Μόνο ο λαός ενωμένος, μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια της σημερινής κυβέρνησης της υποταγής και να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα της επόμενης γενιάς, για έναν δίκαιο και αλληλέγγυο κόσμο με σοσιαλιστική προοπτική και δημοκρατία”, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/05/2023
26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023
23/05/2023
22/05/2023