Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΠρωτεύουσα του Kite Surfing η Λάρνακα
Προσπάθεια καθιέρωσης της Λάρνακας ως προορισμού Kite Surfing

Πρωτεύουσα του Kite Surfing η Λάρνακα

Ελκυστικός προορισμός και για τον αθλητικό τουρισμό φιλοδοξεί να γίνει η Λάρνακα, η οποία διαθέτει τη μοναδική παραλία στην Κύπρο όπου διεξάγεται ένα σχετικά καινούργιο και ήδη, εξαιρετικά δημοφιλές άθλημα, το Kite Surfing.

Σύμφωνα με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λάρνακας, η παραλία Σοφτάδες, μεταξύ Κιτίου και Μαζωτού, είναι η μοναδική ακτή στην Κύπρο όπου διεξάγεται σήμερα οργανωμένα το καινούργιο άθλημα Kite Surfing, το οποίο κερδίζει συνεχώς έδαφος στο νεανικό κοινό. Το Kite Surfing είναι συνδυασμός του surfing με τη χρήση χαρταετού. Ο αθλητής “πετά” πάνω στα κύματα σε μια σανίδα ρυμουλκούμενος από χαρταετό.

Στους Σοφτάδες λειτουργεί σχολή “αετοσανίδας” και σύμφωνα με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης, η δυτική επαρχία της Λάρνακας και οι παραλίες της έχουν εξαιρετικό συγκριτικό πλεονέκτημα ένεκα των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών για τη διεξαγωγή του εν λόγω αθλήματος, δηλαδή των ανέμων και των θαλάσσιων κυμάτων.

Το άθλημα έχει καταστεί πλέον μόδα για χιλιάδες νέους στο εξωτερικό, γι’αυτό και η εταιρεία προσπαθεί να καθιερώσει τη Λάρνακα ως προορισμό Kite Surfing, προσελκύοντας ξένους τουρίστες που ενδιαφέρονται για το άθλημα, δημιουργώντας, παράλληλα, και την ανάλογη υποδομή στην παραλία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024