Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠρόβλημα στα Χανιά με μεταχρονολογημένες επιταγές και εκδόσεις βίζας από την Τουρκία
Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων

Πρόβλημα στα Χανιά με μεταχρονολογημένες επιταγές και εκδόσεις βίζας από την Τουρκία

Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων ζητά από τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη να δοθεί το δικαίωμα σε όσους Τούρκους τουρίστες επιθυμούν, να έρχονται στην Ελλάδα με βίζα Ισπανίας ή Ιταλίας, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης έκδοσης βίζας από την Τουρκία προς την Ελλάδα.

Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων απέστειλε επιστολές στην προέδρο της Ελληνική Ένωση Τραπεζών, κα Λούκα Κατσέλη, καθώς και στον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη, ζητώντας από την πρώτη να υπάρξει μία πρόβλεψη για μεταχρονολογημένες επιταγές που δεν πληρώθηκαν λόγω της τραπεζικής αργίας, και από τον δεύτερο να μπορούν Τούρκοι τουρίστες να έρχονται στην Ελλάδα με βίζα Ισπανίας ή Ιταλίας, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης έκδοσης βίζας από την Τουρκία προς την Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, η επιστολή στην κα Κατσέλη αναφέρει ότι οι σημερινές συνθήκες και η τραπεζική αργία έχουν δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας στην αγορά και ότι “λόγω του ότι υπάρχουν πολλές μεταχρονολογημένες επιταγές που δεν πληρώθηκαν λόγω της τραπεζικής αργίας και θα ζητηθούν να πληρωθούν με το άνοιγμα των τραπεζών, θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει μία πρόβλεψη, δεδομένου ότι πολλές εταιρείες δε θα έχουν επαρκή υπόλοιπα στον λογαριασμό τους, αφενός γιατί έχουν μειωθεί τα εμβάσματα από το εξωτερικό και αφετέρου γιατί η μεγάλη πλειοψηφία αυτών έχει υπολογίσει τις πληρωμές των επιταγών, σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Κινδυνεύουν λοιπόν την ημέρα που οι τράπεζες θα ανοίξουν, να ζητηθούν άμεσα επιταγές που κανονικά θα έπρεπε να πληρωθούν σε τακτικές καταβολές εντός 20 ή 30 ημερών.

Λόγω του ότι αυτήν τη στιγμή πολλοί προμηθευτές ζητούν ακόμα και μετρητά, χωρίς να τα έχουν εισπράξει οι επιχειρήσεις, θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει μία πρόβλεψη για επιταγές από 28/6 και εντεύθεν, ούτως ώστε να αποφύγουμε δυσμενείς συνέπειες για τις ελληνικές επιχειρήσεις”.

Στον κ. Σταθάκη η Ένωση επισημαίνει το πρόβλημα που υπάρχει στις καθστερήσεις έκδοσης βίζας από την Τουρκία προς την Ελλάδα. “Επειδή παρατηρούμε μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση βίζας από Τουρκία προς την Ελλάδα, παρακαλούμε όπως εξετάσετε το ενδεχόμενο να δοθεί το δικαίωμα σε όσους Τούρκους τουρίστες επιθυμούν, να έρχονται στην Ελλάδα με βίζα Ισπανίας ή Ιταλίας, γιατί διαφορετικά κινδυνεύουμε με απώλειες εκατοντάδων χιλιάδων διανυκτερεύσεων, από μία αγορά με τεράστιες προοπτικές”, τονίζει στην επιστολή της η Ένωση. “Επισημαίνουμε ότι πέρυσι είχαμε αφίξεις 900.000 άτομα από τη γειτονική χώρα. Οι προβλέψεις για το 2015 ήταν ακόμα μεγαλύτερες και κινδυνεύουμε με την καθυστέρηση στην έκδοση βίζας, να βρεθούμε με σημαντικότερες μικρότερες αφίξεις”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024