Τελευταία νέα
HomeΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠρόβλημα στέγασης των διορισμένων εκπαιδευτικών της Σαντορίνης λόγω… τουρισμού
Περιφέρεια

Πρόβλημα στέγασης των διορισμένων εκπαιδευτικών της Σαντορίνης λόγω… τουρισμού

Ο δήμαρχος Θήρας προτείνει, ως οριστική λύση στο θέμα των σπιτιών για τους εκπαιδευτικούς, την ανέγερση κατοικιών.

Η τουριστική δημοφιλία της Σαντορίνης, καθώς και οι ενοικιάσεις κατοικιών τύπου airbnb, δημιούργησαν για τους διορισμένους εκπαιδευτικούς μείζον ζήτημα, καθώς είτε δε βρίσκουν σπίτι να μείνουν είτε όσα βρίσκουν είναι απλησίαστα λόγω τιμής.

Σαφή και οριστική λύση στο θέμα της στέγασης των εκπαιδευτικών πρότεινε ο δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος στη διυπουργική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών παρουσία των υπουργών Εσωτερικών, Παιδείας και αναπληρωτή Εθνικής Άμυνας, δημάρχων Θήρας και Μυκόνου και εκπροσώπων των εκπαιδευτικών.

Η πρόταση του δημάρχου Θήρας περιλαμβάνει τη μετασκευή αγροτικών αποθηκών σε οικίες και την κατασκευή νέων στην περιοχή του Καμαρίου Θήρας. Η συγκεκριμένη περιοχή (κτήμα και αποθήκες) ανήκει στο Δημόσιο και μπορεί κατόπιν ενός κοινού (Πολιτείας και Δήμου) προγράμματος αναμόρφωσης του χώρου να δοθούν αντί συμβολικού μισθίου στις πλέον ευαίσθητες ομάδες των Δημοσίων Υπαλλήλων.

“Η καταβολή επιδόματος προς τους δημόσιους λειτουργούς αποτελεί μη λύση”, υποστηρίζει ο δήμαρχος Θήρας “καθώς δε λύνει το πρόβλημα της εξεύρεσης κατοικίας. Η Σαντορίνη αποτελεί έναν προορισμό με τουρισμό καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου και η απόφαση της Πολιτείας να απελευθερώσει τις αστικές μισθώσεις δημιούργησε επιπρόσθετα προβλήματα. Ο μόνιμος πληθυσμός του νησιού φτάνει τους 25.000 κατοίκους, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι τα μεγέθη αναγκών σε δημόσιους λειτουργούς είναι ιδιαίτερα μεγάλα και δεν μπορούν να συγκριθούν για παράδειγμα με το Δήμο Μυκόνου. Η παροχή ενός επιδόματος κατοικίας – οι δικαιούχοι στη Σαντορίνη ξεπερνούν τα 500 άτομα – δεν αποτελεί λύση. Ο Δήμος Θήρας δεν ανήκει στους πλουσιότερους δήμους της χώρας και οι ανάγκες που καλείται να καλύψει είναι πολύ μεγαλύτερες από τα τακτικά του έσοδα.

Οριστική λύση στο θέμα της στέγασης των δημοσίων λειτουργών θα αποτελέσει η ανέγερση κατοικιών και ο Δήμος Θήρας θα συνεργαστεί με την Πολιτεία προς αυτήν την κατεύθυνση”.

Σε επόμενο στάδιο θα προγραμματιστούν συναντήσεις εργασίας για κάθε νησί ξεχωριστά για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024
09/07/2024
08/07/2024
05/07/2024