Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΠροβολή Ιωαννίνων, Καστοριάς και Αθήνας σε Κύπρο και Γερμανία
Προώθηση προορισμού

Προβολή Ιωαννίνων, Καστοριάς και Αθήνας σε Κύπρο και Γερμανία

Στο διάστημα 7-10 Απριλίου την Αθήνα επισκέφθηκαν 12 εκπρόσωποι γερμανικών τουριστικών γραφείων, στο πλαίσιο fam trip που πραγματοποίησε η Υπηρεσία ΕΟΤ Γερμανίας με τη συνεργασία του Ιδρύματος Willy Scharnow Stiftung für Touristik, της Lufthansa, της Περιφέρειας Αττικής και της αλυσίδας ξενοδοχείων Grecotel.

Με στόχο την προβολή προορισμών της ηπειρωτικής Ελλάδας, που προσφέρουν στους ταξιδιώτες μοναδικές εμπειρίες όλες τις εποχές του χρόνου, αλλά και την περαιτέρω προώθησή τους στις διεθνείς αγορές, οι Υπηρεσίες ΕΟΤ Κύπρου και Γερμανίας υλοποίησαν τις προηγούμενες ημέρες αντίστοιχα ταξίδια εξοικείωσης (fam trips) για δημοσιογράφους και ταξιδιωτικούς πράκτορες από τις δύο χώρες.


Από την επίσκεψη των Κύπριων δημοσιογράφων στην Καστοριά.

Συγκεκριμένα, από τις 6 έως τις  10 Απριλίου, η Υπηρεσία ΕΟΤ Κύπρου διοργάνωσε fam trip για πέντε Κύπριους δημοσιογράφους στις πόλεις των λιμνών, Ιωάννινα και Καστοριά, σε συνεργασία με τους Δήμους Ιωαννιτών και Καστοριάς, την Aegean Airlines και την εταιρεία Wise Ram. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, οι συμμετέχοντες με τη συνοδεία του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας ΕΟΤ, κ. Πέτρου Σαγάνα, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο παραλίμνιο μέτωπο των δύο πόλεων και στις δύο λίμνες, να ξεναγηθούν σε μουσεία (Μουσείο Αργυροτεχνίας και Μουσείο Αλή Πασά στα Ιωάννινα και Βυζαντινό Μουσείο Καστοριάς), να επισκεφθούν σημαντικά αξιοθέατα (όπως το Κάστρο των Ιωαννίνων, καθώς και το Ενυδρείο, το Αρχοντικό Τσιατσιαπά και το Σπήλαιο του Δράκου στην Καστοριά), θρησκευτικά μνημεία και τοπικά οινοποιεία (οινοποιείο Στεργίου), αλλά και να γνωρίσουν χαρακτηριστικά πιάτα της κουζίνας των δύο περιοχών.

Επίσης, συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Ιωαννιτών, κ. Μωυσή Ελισάφ, και τον αντιδήμαρχο Τουρισμού, κ. Γεώργιο Λώλη, καθώς και με τον δήμαρχο Καστοριάς, κ. Γιάννη Κορεντζίδη και τον αντιδήμαρχο Τουρισμού, κ. Αθανάσιο Ρίμο.


Οι εκπρόσωποι των γερμανικών τουριστικών γραφείων, στον βράχο της Ακρόπολης.

Εξάλλου, στο διάστημα 7-10 Απριλίου την Αθήνα επισκέφθηκαν 12 εκπρόσωποι γερμανικών τουριστικών γραφείων, στο πλαίσιο fam trip που πραγματοποίησε η Υπηρεσία ΕΟΤ Γερμανίας με τη συνεργασία του Ιδρύματος Willy Scharnow Stiftung für Touristik, της Lufthansa, της Περιφέρειας Αττικής και της αλυσίδας ξενοδοχείων Grecotel.


Κατά την περιήγησή τους στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, οι Γερμανοί τουριστικοί πράκτορες ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου.

Στην έναρξη του προγράμματος επίσκεψης έλαβε χώρα ενημερωτικό workshop με αναλυτικές παρουσιάσεις των εκπροσώπων-διοργανωτών σχετικά με το τουριστικό προϊόν της Αθήνας και της ευρύτερης περιοχής. Στη συνέχεια, οι Γερμανοί τουριστικοί πράκτορες, τους οποίους συνόδευαν η κα Αρετή Πρίνου από την Υπηρεσία ΕΟΤ Γερμανίας και εκπρόσωπος του Ιδρύματος Willy Scharnow, ξεναγήθηκαν στην Ακρόπολη, περιηγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της πόλης και τα μνημεία του, επισκέφθηκαν το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” και γνώρισαν από κοντά την Αθηναϊκή Ριβιέρα έως το Σούνιο, με ενδιάμεση στάση στη λίμνη της Βουλιαγμένης.

Κατά την αναχώρησή τους, οι συμμετέχοντες δήλωσαν εντυπωσιασμένοι τόσο από την πληθώρα και την ποικιλία των δυνατοτήτων που προσφέρει η ελληνική πρωτεύουσα καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, όσο και από το εξαιρετικά αναβαθμισμένο ξενοδοχειακό δυναμικό που διαθέτει.

Στη φωτογραφία, η κυπριακή δημοσιογραφική αποστολή κατά την επίσκεψή της στο Μουσείο Αργυροτεχνίας των Ιωαννίνων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024