Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΠροβολή της Αμοργού στην ολλανδική αγορά
Προώθηση προορισμού

Προβολή της Αμοργού στην ολλανδική αγορά

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στην προσβασιμότητα από τα αεροδρόμια της Μυκόνου και, κυρίως, της Σαντορίνης, ενώ τονίζεται ότι 'το καλοκαίρι στο νησί διαρκεί οκτώ μήνες με μέγιστες θερμοκρασίες σε αυτούς τους μήνες 30 βαθμών'.

“Η Αμοργός είναι ένα υπέροχο νησί για περπάτημα κατά τη διάρκεια των διακοπών σας”, γράφει ο ετήσιος έντυπος και διαδικτυακός οδηγός διακοπών για το 2020 του ολλανδικού Μέσου griekenland.net με μεγάλη απήχηση στο ταξιδιωτικό κοινό των Κάτω Χωρών. Εκθειάζοντας τις επιλογές για πεζοπορία, το αφιέρωμα περιλαμβάνει όλα τα υπόλοιπα ενδιαφέροντα του νησιού με κύριο αξιοθέατο το μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας που, όπως αναφέρει, “ονομάζεται επίσης το μοναστήρι των σκαλοπατιών και είναι ίσως το πιο φωτογραφημένο σημείο στο νησί, ασβεστωμένο και χτισμένο πάνω στα απότομα βράχια”.

Στο αφιέρωμα, κυρίαρχη θέση έχει και η γαστρονομία και ειδική η φάβα που ξεχωρίζει, όπως αναφέρει, από τα άλλα νησιά. “Η ελληνική κουζίνα – γράφει – έχει πολλά νόστιμα πιάτα. Οι Έλληνες γνωρίζουν ποια φυτά είναι βρώσιμα για να κάνουν πιάτα για  χορτοφάγους. Αυτή λοιπόν είναι η ελληνική φάβα. Σας ακούγετε σαν κάτι μαγικό; Ακριβώς… Είναι… Μπορείτε να τη φάτε σε όλη την Ελλάδα. Αλλά αυτή η συνταγή από το νησί της Αμοργού είναι εκπληκτική”.

Συμπληρώνοντας την περιγραφή του νησιού, ο συντάκτης του αφιερώματος προσθέτει: “Η Αμοργός είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και όμορφα νησιά των Κυκλάδων. Δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα από τους τουρίστες. Εδώ μπορείτε να δείτε όμορφες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά και να περπατήσετε σε αυθεντικούς ελληνικούς μύλους. Αξίζει να την ανακαλύψετε έστω μια φορά και αν θέλετε να δοκιμάσετε αυτό που προσφέρει η Αμοργός, κάντε μια πάρα πολύ εύκολη συνταγή για φάβα”.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στην προσβασιμότητα από τα αεροδρόμια της Μυκόνου και, κυρίως, της Σαντορίνης, ενώ τονίζεται ότι “το καλοκαίρι στο νησί διαρκεί οκτώ μήνες με μέγιστες θερμοκρασίες σε αυτούς τους μήνες 30 βαθμών”.

“Μας χαροποιεί ιδιαίτερα ότι το συγκεκριμένο αφιέρωμα εναρμονίζεται πλήρως με τη στρατηγική προώθησης του νησιού” δηλώνει η αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Πόπη Δεσποτίδη και συμπληρώνει: “Η πανδημία και ο εγκλεισμός των ανθρώπων σε όλο σχεδόν τον κόσμο ανέδειξε ως πρωταρχική ανάγκη την επαφή με τη φύση και, φυσικά, με τη διατροφή που η ίδια η φύση απλόχερα μας δίνει. Η Αμοργός προσφέρεται για την ικανοποίηση αυτής της ανάγκης και αυτό φροντίζουμε, σε κάθε ευκαιρία, να αναδεικνύουμε”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023