Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΠροβολή της Κρήτης σε Γερμανούς επαγγελματίες του τουρισμού
Προώθηση προορισμού

Προβολή της Κρήτης σε Γερμανούς επαγγελματίες του τουρισμού

Στόχος του ταξιδιού, που έγινε σε συνεργασία με τον όμιλο RTK από τη Γερμανία, την Περιφέρεια Κρήτης, την Aegean Airlines και μεγάλη ξενοδοχειακή εταιρεία ήταν η γνωριμία των συμμετεχόντων με τον προορισμό και η περαιτέρω προώθησή του στη γερμανική αγορά.

Εντυπωσιασμένοι από την Κρήτη και την φιλοξενία των κατοίκων της αναχώρησαν από το νησί οι εκπρόσωποι 12 γερμανικών τουριστικών γραφείων / πρακτορείων, οι οποίοι συμμετείχαν σε ταξίδι εξοικείωσης (fam trip), που διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Γερμανίας από τις 11 έως τις 18 Σεπτεμβρίου.

Στιγμιότυπο από το workshop για την παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης, που επιμελήθηκαν ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Ν. Αλεξάκης, και η αναπλ. προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, κα Ε. Βουγιουκαλάκη.

Στόχος του ταξιδιού, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Όμιλο RTK από την Γερμανία, τη μεγαλύτερη αλυσίδα ταξιδιωτικών πρακτορείων / γραφείων στην Ευρώπη με ευρύτατο δίκτυο συνεργαζομένων επιχειρήσεων και TOs (μεταξύ άλλων, των GmbH, Touristik TUI TRAVELStar, rtk meinreisespecialist, TUI, FTI, DER Touristik, Alltours, Attika Reisen κ.ά.), την Περιφέρεια Κρήτης, την Aegean Airlines και μεγάλη ξενοδοχειακή εταιρεία, ήταν η γνωριμία των συμμετεχόντων με τον προορισμό και η περαιτέρω προώθησή του στη γερμανική αγορά.


Κατά την επίσκεψη των τουριστικών πρακτόρων από την Γερμανία, στον αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας.

Στην έναρξη του προγράμματος, οι Γερμανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ειδικό workshop με επιμέρους αναλυτικές παρουσιάσεις των εκπροσώπων-διοργανωτών σχετικά με το τουριστικό προϊόν του νησιού, σε επίπεδο τόσο απ΄ ευθείας πτήσεων και προσφερόμενων πακέτων διανυκτερεύσεων όσο και προτάσεων για την ανακάλυψη της αυθεντικής Κρήτης.


Η γερμανική αποστολή ξεναγείται στο νησί της Σπιναλόγκας.

Στη συνέχεια έλαβαν μέρος σε περιηγήσεις από τα Χανιά έως την αρχαία πόλη Άπτερα, από το Ρέθυμνο έως  το Γεωπάρκο του Ψηλορείτη και από το Ηράκλειο και το παλάτι της Κνωσού έως τον Άγιο Νικόλαο και την ιστορική Σπιναλόγκα, όπου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις γραφικές πόλεις του νησιού, να επισκεφθούν σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, να γνωρίσουν την ποικιλομορφία του φυσικού περιβάλλοντος, να γευτούν φρέσκα τοπικά προϊόντα και να δοκιμάσουν γεύσεις της μοναδικής κρητικής κουζίνας.


Οι εκπρόσωποι γερμανικών τουριστικών γραφείων εντυπωσιάστηκαν από την Κρήτη και τη φιλοξενία των κατοίκων της. Εδώ, κατά την περιήγησή τους στην πόλη του Ηρακλείου.

Η Κρήτη παραμένει σταθερά ένας ιδιαίτερα αγαπητός προορισμός για τους Γερμανούς ταξιδιώτες, με τις κρατήσεις στο νησί να παραμένουν έως σήμερα σε υψηλά επίπεδα, παρά τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας.

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη των Γερμανών τουριστικών πρακτόρων στο Ρέθυμνο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/05/2023
26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023
23/05/2023
22/05/2023