Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΣαουδική Αραβία: Βίζα κατά την άφιξη για τις χώρες Σέγκεν
Προορισμοί

Σαουδική Αραβία: Βίζα κατά την άφιξη για τις χώρες Σέγκεν

Οι νέοι κανόνες θεωρήσεων της Σαουδικής Αραβίας θα μπορούσαν να ανοίξουν τα ταξίδια για εκατομμύρια επισκέπτες. Οι επισκέπτες από τη Σέγκεν θα λαμβάνουν βίζα με την άφιξη τους.

Η Σαουδική Αραβία διευκολύνει την είσοδο εκατομμυρίων τουριστών στο Βασίλειο, απλοποιώντας και χαλαρώνοντας τις επιλογές έκδοσης βίζας για κατοίκους από πολλές χώρες, από την 1η Σεπτεμβρίου.

Οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ και της ΕΕ μπορούν πλέον να υποβάλουν αίτηση για βίζα κατά την άφιξή τους. Επιπλέον, οι κάτοχοι έγκυρης τουριστικής ή επαγγελματικής θεώρησης για το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ ή τις χώρες του χώρου Σένγκεν θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για βίζα κατά την άφιξή τους, υπό την προϋπόθεση ότι η άλλη θεώρηση έχει χρησιμοποιηθεί τουλάχιστον μία φορά για να εισέλθει στη χώρα έκδοσης.

Οι κάτοικοι από το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, το Ομάν, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα —χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC)— μπορούν πλέον να υποβάλουν αίτηση για ηλεκτρονική τουριστική βίζα (eVisas), σύμφωνα με το Υπουργείο Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας.

Επιπλέον, οι πιθανοί επισκέπτες που πληρούν τις προϋποθέσεις θεώρησης της Σαουδικής Αραβίας δεν χρειάζεται πλέον να αναφέρουν την πρεσβεία της χώρας τους πριν εισέλθουν στη Σαουδική Αραβία.

«Με την αξιοποίηση της ψηφιακής καινοτομίας και τον εξορθολογισμό του ταξιδιωτικού ταξιδιού, η Σαουδική Αραβία υποδέχεται όλο και περισσότερους επισκέπτες από όλες τις γωνιές του πλανήτη», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Ahmed Al Khateeb.

Οι νέοι κανόνες θεωρήσεων είναι ένα ακόμη βήμα που κάνει το Βασίλειο προς την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου του να γίνει κορυφαίος παγκόσμιος προορισμός αναψυχής. Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας σκοπεύει να επενδύσει 1 τρισεκατομμύριο δολάρια στον τουριστικό τομέα τα επόμενα 10 χρόνια, όπως έχουμε ήδη δημοσιεύσει.

«Η διευκόλυνση της τουριστικής βίζας για εκατομμύρια κατοίκους του GCC και η επέκταση της θεώρησης κατά την άφιξη υποστηρίζουν τη φιλοδοξία μας να καλωσορίσουμε 100 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως έως το 2030, στον μεγαλύτερο νέο προορισμό τουρισμού αναψυχής στον κόσμο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Σαουδικής Τουριστικής Αρχής, Fahd Hamidaddin.

Για να επιτύχει τις φιλοδοξίες του, το Βασίλειο εργάστηκε σκληρά για να επεκτείνει τη διεθνή αεροπορική του συνδεσιμότητα. Στόχος της είναι να αυξήσει τον αριθμό των απευθείας διεθνείς πτήσεις από 99 σε 250 και να γίνει κορυφαίος κόμβος αερομεταφορών στη Μέση Ανατολή. Για να φτάσει εκεί, η Σαουδική Αραβία έχει προσφέρει οικονομικά κίνητρα σε αεροπορικές εταιρείες, επέκτεινε τα υπάρχοντα αεροδρόμια, ξεκίνησε μια νέα αεροπορική εταιρεία, επένδυσε εκατομμύρια και μείωσε τα τέλη αεροδρομίων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024