Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΣχεδόν δύο δισ. ταξίδια με τον σιδηρόδρομο υψηλής ταχύτητας Πεκίνου-Guangzhou
Σιδηροδρομικές Μεταφορές

Σχεδόν δύο δισ. ταξίδια με τον σιδηρόδρομο υψηλής ταχύτητας Πεκίνου-Guangzhou

Στα 10 χρόνια λειτουργίας του ο σιδηρόδρομος Πεκίνου-Guangzhou έχει εξυπηρετήσει εκατομμύρια επιβάτες συνδέοντας τις δύο πόλεις σε χρόνο ρεκόρ.

Συνολικά, τον σιδηρόδρομο υψηλής ταχύτητας Πεκίνου-Guangzhou έχουν πραγματοποιηθεί 1,69 δισεκατομμύρια ταξίδια επιβατών από τότε που τέθηκε σε λειτουργία πριν από 10 χρόνια, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, σύμφωνα με το silkroadgreek.

Χάρη στην ύπαρξη αυτού του σιδηροδρόμου, ο χρόνος ταξιδιού μεταξύ της πρωτεύουσας Πεκίνο και του νότιου οικονομικού κόμβου Guangzhou έχει μειωθεί από πάνω από 40 ώρες σε περίπου οκτώ ώρες.

Ως η ραχοκοκαλιά του σιδηροδρομικού δικτύου υψηλής ταχύτητας στην Κίνα, ο σιδηρόδρομος υψηλής ταχύτητας Πεκίνου-Guangzhou μήκους 2.298 χιλιομέτρων συνδέεται στενά με 12 άλλους σιδηροδρόμους υψηλής ταχύτητας στη χώρα.

Τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, το τμήμα του σιδηροδρόμου Πεκίνο-Wuhan αύξησε την ταχύτητά του από 310 χλμ./ώρα σε 350 χλμ./ώρα, κάνοντας συντομότερο το ταξίδι μεταξύ Πεκίνου και Wuhan, πρωτεύουσας της επαρχίας Hubei της κεντρικής Κίνας, κατά περίπου μισή ώρα, με τελικό χρόνο τις τρεις ώρες και 48 λεπτά.

Επί του παρόντος, η Κίνα διαθέτει περίπου 3.200 χιλιόμετρα σιδηροδρόμους υψηλής ταχύτητας με ταχύτητα λειτουργίας 350 χιλ ανά ώρα, σε γραμμές όπως ο σιδηρόδρομος υψηλής ταχύτητας Πεκίνου-Σαγκάης, ο Υπεραστικός Σιδηρόδρομος Πεκίνου-Tianjin και ο σιδηρόδρομος υψηλής ταχύτητας Πεκίνου-Zhangjiakou.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024