Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΣχολή Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας & Επιχειρηματικότητας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Τουριστική εκπαίδευση

Σχολή Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας & Επιχειρηματικότητας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ακόμη, το ΤΕΠΑΚ και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΑΣΥΔΙΞΕ) υπέγραψαν πρόσφατα Πρωτοκόλλο Συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, προς όφελος των δύο μερών και της τουριστικής βιομηχανίας στο σύνολό της.

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάφου επικυρώθηκε η συμφωνία έλευσης της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Ειχειρηματικότητας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ).

Επρόκειται για ένα πάγιο αίτημα Αρχών, φορέων, οργανισμών και ανθρώπων για την πόλη, με πολλαπλά και άμεσα οφέλη στην τοπική κοινωνία, την τοπική οικονομία και τον πολιτισμό.

Πρόσφατα, το ΤΕΠΑΚ και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΑΣΥΔΙΞΕ) υπέγραψαν Πρωτοκόλλο Συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, προς όφελος των δύο μερών και της τουριστικής βιομηχανίας στο σύνολό της. Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν ο πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, καθηγητής κ. Παναγιώτης Ζαφείρης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΔΙΞΕ κ. Χρίστος Αγγελίδης, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου.

Σε σύντομο χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο πρύτανης του ΤΕΠΑΚ ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως η υπογραφή του πρωτοκόλλου Συνεργασίας με τον ΠΑΣΥΔΙΞΕ συνέπεσε χρονικά  με την Πγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Ο Τουρισμός, πρόσθεσε, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τομείς της οικονομίας της Κύπρου, σημειώνοντας πως το ΤΕΠΑΚ δραστηριοποιείται και πρωτοπορεί στον τομέα αυτό μέσα από την εκπαίδευση και την έρευνα.

Ο πρύτανης αναφέρθηκε, επίσης, στην πρόσφατη υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του ΤΕΠΑΚ και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, το οποίο προβλέπει τη δημιουυργία Σχολής Τουρισμού και νέων ακαδημαϊκών Τμημάτων ως επίσης την ένταξη του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου (ΑΞΙΚ) στο ΤΕΠΑΚ.

Από την πλευρά του, κ. Αγγελίδης χαρακτήρισε την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με το ΤΕΠΑΚ ως καθοριστικής σημασίας για τη συνεργασία των δύο μερών, σημειώνοντας, ταυτόχρονα, πως ο Σύνδεσμος μπορεί να συνεισφέρει στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση και παροχή τεχνογνωσίας και συμβουλευτικών υπηρεσιών. Εξέφρασε, επίσης, την ετοιμότητα του Συνδέσμου να βοηθήσει στην προσπάθεια για τη δημιουργία της Σχολής Τουρισμού και της ένταξης του ΑΞΙΚ στο ΤΕΠΑΚ.

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του ΤΕΠΑΚ και του ΠΑΣΥΔΙΞΕ προβλέπει, μεταξύ άλλων, την τοποθέτηση φοιτητών σε ξενοδοχεία για πρακτική άσκηση, ενημέρωση και ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος,  τη διοργάνωση κοινών πολιτιστικών, επιστημονικών, εκπαιδευτικών και επαγγελματικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, την παροχή συμβουλευτικών και επιστημονικών υπηρεσιών και διεξαγωγή μελετών, την κοινή συμμετοχή σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα, την επαγγελματική/ εργασιακή καθοδήγηση φοιτητών και νέων αποφοίτων ως επίσης τη διοικητική εκπαίδευση φοιτητών.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν από πλευράς του ΤΕΠΑΚ, ο πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Ξενοδοχείων και Τουρισμού του, αναπλ. καθηγητής δρ. Αναστάσιος Ζωπιάτης, ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Διοίκησης Ξενοδοχείων και Τουρισμού, δρ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Επικοινωνίας, Προώθησης και Διεθνοποίησης κ. Μαρίνος Βουκής και άλλα στελέχη του πανεπιστημίου.

Από πλευράς του Συνδέσμου συμμετείχαν ο γραμματέας του Συνδέσμου κ. Πόλυς Καλλής και τα μέλη του Συνδέσμου κ.κ. Χρήστος Τζιαμπάζης, Ελένη Ασπρογένους και Ευγένιος Σάββα.

Το Τμήμα Διοίκησης Ξενοδοχείων και Τουρισμού του ΤΕΠΑΚ ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν μόλις 14 χρόνια, με όραμα να εξελιχθεί και να εδραιωθεί ως ένα διεθνές κέντρο διδασκαλίας, έρευνας και αριστείας στον τομέα της Φιλοξενίας και του Τουρισμού. Το Τμήμα προσφέρει Πτυχίο Διοίκησης Ξενοδοχείων και Τουρισμού, μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στη Διεθνή Διοίκηση Τουρισμού και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και στην Επιχειρηματικότητα και Διοίκηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ως επίσης διδακτορικές σπουδές σε τομείς που εμπίπτουν στα ερευνητικά ενδιαφέροντα ή/και στα γνωστικά αντικείμενα του Τμήματος. Σημαντικό σημείο αποτελεί το γεγονός πως το Τμήμα κατάφερε να καταταγεί, για πρώτη φορά, στις θέσεις 101-150 ανάμεσα στα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως, σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη των Πανεπιστημίων Academic Ranking of World Universities (ARWU), γνωστή ως Λίστα της Σαγκάης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024