Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣε διαδικασία αδειοδότησης το υδατοδρόμιο Αμοργού
Αερομεταφορές

Σε διαδικασία αδειοδότησης το υδατοδρόμιο Αμοργού

Η εταιρεία Ελληνικά Υδατοδρόμια έχει εκπονήσει τα Εγχειρίδια του Υδατοδρομίου, επίσης το Τεχνικό της Κλιμάκιο έχει μεταβεί στην Αμοργό και πραγματοποίησε αυτοψία – επιθεώρηση για την επιλογή του βέλτιστού σημείου δημιουργίας υδατοδρομίου στην Αμοργό.

Το Υδατοδρόμιο Αμοργού παραμένει σε διαδικασία Αδειοδότησης και θα είναι από τα πρώτα υδατοδρόμια του Νοτίου Αιγαίου που θα αποκτήσουν Άδεια Ίδρυσης. Η σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που εκπονείται από το γραφείο του κ. Γεώργιο Αλεξάκη με ανάθεση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κατατέθηκε πρόσφατα για έγκριση στην αρμόδια Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Κυκλάδων.

Σύμφωνα με την επιστολή του κ. Γκόβα που αναγνώσθηκε από τομ δήμαρχο Αμοργού κ. Λευτέρη Καραΐσκο στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, “η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει αναθέσει στην Ελληνικά Υδατοδρόμια την αδειοδότηση του Υδατοδρομίου Αμοργού. Η εταιρεία έχει εκπονήσει τα Εγχειρίδια του Υδατοδρομίου, επίσης το Τεχνικό της Κλιμάκιο (αποτελούμενο από πιλότο υδροπλάνων και υπεύθυνο χωροθέτησης υδατοδρομίων) έχει μεταβεί στην Αμοργό και πραγματοποίησε αυτοψία – επιθεώρηση για την επιλογή του βέλτιστού σημείου δημιουργίας υδατοδρομίου στην Αμοργό”.

“Το Υδατοδρόμιο Αμοργού βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης των Τεχνικών Φακέλων και κατάθεσής των στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τις αντίστοιχες Αιτήσεις για την έκδοση Άδειων Ίδρυσης Υδατοδρομίων. Το Λιμενικό Ταμείο Αμοργού σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τα Ελληνικά Υδατοδρόμια εργάζονται συστηματικά για την ολοκλήρωση ενός έργου ζωτικής σημασίας για το νησί μας. Τις επόμενες ημέρες προγραμματίζουμε και σχετική επίσκεψη στο Υπουργείο Υποδομων”, δήλωσε ο κ. Καραϊσκος.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024