Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣε λειτουργία η πλατφόρμα για το Μεταφορικό Ισοδύναμο στα νησιά
Περιφέρεια

Σε λειτουργία η πλατφόρμα για το Μεταφορικό Ισοδύναμο στα νησιά

Εντός Σεπτεμβρίου, οι επιχειρήσεις θα κληθούν να εισάγουν στην πλατφόρμα, τα σχετικά παραστατικά του τριμήνου Ιουλίου – Αυγούστου – Σεπτεμβρίου, ώστε να πιστωθεί στους λογαριασμούς τους το αντίστοιχο ποσό.

Από τη Δευτέρα 27 Αυγούστου, οι επιχειρήσεις με έδρα τα νησιά, τα οποία εντάσσονται στην πιλοτική εφαρμογή του μέτρου για το Μεταφορικό Ισοδύναμο, έχουν πια τη δυνατότητα να εγγραφούν στην πλατφόρμα του Μεταφορικού Ισοδύναμου. Οι επιχειρήσεις, αφού συμπληρώσουν τα απαιτούμενα στοιχεία στην φόρμα του ΜΙ, αποκτούν τον Μοναδικό Αριθμό Νησιωτικής Επιχείρησης, ο οποίος τις καθιστά δικαιούχες του μέτρου.

Ειδικά για το πρώτο εξάμηνο της υλοποίησης του μέτρου (από 1 Ιουλίου 2018 έως 31 Δεκεμβρίου 2018) δικαιούχοι του Α.ΝΗ.ΚΟ είναι οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις με έδρα στα νησιά: Αγαθονήσι, Άγιος Ευστράτιος, Άγιος Μηνάς, Αλιμία, Ανάφη, Αντίψαρα, Αρκιοί, Αρμάθια, Αστυπάλαια, Γυαλί, Δονούσα, Ερρικούσα, Ηρακλειά, Θύμαινα, Ικαρία, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κάσος, Καστελόριζο, Κίναρος, Κουφονήσια, Κως, Λέβιθα, Λειψοί, Λέρος, Λέσβος, Λήμνος, Μαθράκι, Μάραθος, Νίμος, Νίσυρος, Οθωνοί, Οινούσσες, Πάτμος, Σάμος, Σαμοθράκη, Σαρία, Στρογγυλή, Σύμη, Σύρνα, Σχοινούσα, Τέλενδος, Τήλος, Φαρμακονήσι, Φούρνοι, Χάλκη, Χίος, Ψαρά και Ψέριμος.

Η έναρξη εγγραφής των νησιωτικών επιχειρήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΜΙ, ανοίγει τον δρόμο για την χρηματοδότηση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων τους, από και προς τα νησιά, στοιχείο που μέχρι στιγμής τις καθιστούσε μη ανταγωνιστικές.

Υπενθυμίζεται ότι οι μεταφορικές δαπάνες για τις επιχειρήσεις των νησιών της πιλοτικής εφαρμογής, είναι επιλέξιμες από 1ης Ιουλίου 2018. Εντός Σεπτεμβρίου, οι επιχειρήσεις θα κληθούν να εισάγουν στην πλατφόρμα, τα σχετικά παραστατικά του τριμήνου Ιουλίου – Αυγούστου – Σεπτεμβρίου, ώστε να πιστωθεί στους λογαριασμούς τους το αντίστοιχο ποσό.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024
08/04/2024