Τελευταία νέα
HomeΠροορισμοίΣε τροχιά ανάπτυξης η Πιερία με τουρισμό όλο το χρόνο
Προορισμοί

Σε τροχιά ανάπτυξης η Πιερία με τουρισμό όλο το χρόνο

Πιερία

Η Πιερία αναπτύσσεται στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη μέσω στρατηγικού σχεδίου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, και την δημιουργία του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – Η Πιερία τα τελευταία χρόνια μπαίνει δυναμικά τον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού εφαρμόζοντας στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη του με τη βοήθεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τη αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Σοφία Μαυρίδου αλλά και τη δημιουργία του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, ΠΟΤΑΠ που σχεδιάζει και υλοποιεί τις τουριστικές δράσεις με πρόεδρο τον κ. Γιώργο Καραλή.

Το TravelDailyNews κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Πιερία είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαυρίδου η οποία τόνισε ότι η περιοχή με τον μοναδικό παγκοσμίως γνωστό Όλυμπο αλλά και την καταπληκτική Olympus Riviera έχει δυνατότητα για τουρισμό 365 μέρες το χρόνο (χειμώνας στα ορεινά, θάλασσα το καλοκαίρι) αλλά και προσφέρει πολλές ειδικές μορφές τουρισμού καλύπτοντας τις απαιτήσεις μεγάλου αριθμού διεθνών τουριστών.

Όπως μας τόνισε η κ. Μαυρίδου “πρόσφατα η Πιερία μπήκε σε ένα πρόγραμμα μονοπατιών, τα Μονοπάτια του Ολύμπου, όπου έγιναν 2 προτάσεις που περιλαμβάνει το Λιτόχωρο και την τριγύρω περιοχή και τα υπόλοιπα εμείς ως περιφερειακή ενότητα γύρω στο 1,2 εκατ. ευρώ. Τα μονοπάτια θα καταγραφού και σηματοδοτηθούν και αποτελεί για εμάς ένα πολύ σημαντικό βήμα που θα αναδείξει τα Πιέρια Όρη και τον Όλυμπο δημιουργώντας ένα τόξο ενοποίησης με την Δυτική Μακεδονία.”

Στόχος της Πιερίας είναι και η ανάδειξη του οινοτουρισμού, αφού διαθέτει 14 μεγάλα οινοποιεία που έχουν κερδίσει παγκόσμιες διακρίσεις

“Βασικός στόχος για εμάς είναι πλέον, να μπορέσει το τουριστικό προϊόν να λειτουργεί 365 μέρες το χρόνο μιας και η θερινή τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει από τέλη Απριλίου και έχει φτάσει μέχρι τον Οκτώβριο, έχουμε και τον χειμερινό τουρισμό, ενώ διαθέτουμε και καταπληκτική γαστρονομία που υποστηρίζει τον τουρισμό όλο το χρόνο και δένει τον πολιτιστικό και τουριστικό προϊόν. Επίσης, έχουμε το Olympos Marathon ένα καθαρά αθλητικό γεγονός που συγκεντρώνει πάνω από 1500 άτομα.”

Σημαντικός για την περιοχή είναι και ο θρησκευτικός και προσκυνηματικός τουρισμός στοχεύοντας και στους ομόθρησκους ξένους τουρίστες, αλλά και στους αλλόθρησκους. Η κ. Μαυρίδου τόνισε ότι η Πιερία όντας η δεύτερη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας με σημείο αναφοράς την Θεσσαλονίκη οι τουρίστες μπορούν σε μία μόνο μέρα να επισκευθούν τα μοναστήρια της περιοχής, να απολαύσουν τα γεύματα τους και να αναχωρήσουν χάρη στο πολύ καλό οδικό δίκτυο.

Βίκυ Καραντζαβέλου
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024