Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣειρά δράσεων για την προστασία της καλής τουριστικής εικόνας της Κεφαλονιάς
Τουριστική πολιτική

Σειρά δράσεων για την προστασία της καλής τουριστικής εικόνας της Κεφαλονιάς

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς θα παραμείνει στην Κεφαλονιά τις επόμενες ημέρες για την προώθηση όλων των απαραίτητων ενεργειών που αφορούν στους τουριστικούς φορείς του νησιού.

Η αποτίμηση της κατάστασης στην Κεφαλονιά και ο προγραμματισμός των δράσεων για το αμέσως προσεχές διάστημα, βρέθηκαν στο επίκεντρο διευρυμένης σύσκεψης, που έγινε χθες το μεσημέρι στο δημαρχείο Αργοστολίου, παρουσία της υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη, του γενικού γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού κ. Αναστάσιου Λιάσκου, του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ κ. Πάνου Λειβαδά, του αντιδημάρχου Κεφαλονιάς κ. Βαγγέλη Κεκάτου, του προέδρου των Ξενοδόχων Κεφαλονιάς κ. Σπύρου Γαλιατσάτου και πολλών τοπικών φορέων και επιχειρηματιών του τουρισμού.

Η υπουργός Τουρισμού εξέφρασε τη συμπαράσταση της κυβέρνησης στους πληγέντες και υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο τουρισμός στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Παράλληλα, ανακοίνωσε σειρά συγκεκριμένων δράσεων για την προστασία της καλής τουριστικής εικόνας της Κεφαλονιάς, στο εξωτερικό και τη στήριξη της μετά τη νέα σεισμική δόνηση που έπληξε το νησί.
 
Ειδικότερα  παρουσίασε συγκεκριμένες δράσεις που θα αναπτυχθούν το αμέσως επόμενο διάστημα όπως:

  • Ανάπτυξη ειδικών πολιτικών επικοινωνίας  για την στήριξη της εικόνας του νησιού.
  • Αξιοποίηση του διαδικτύου για προβολή της Κεφαλονιάς.
  • Προβολή  σε όλες τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού, αρχής γενομένης από την Έκθεση του Μιλάνου, Βερολίνου και Μόσχας,  της Κεφαλονιάς ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού.
  • Πραγματοποίηση εκδηλώσεων για την Κεφαλονιά  από τα γραφεία εξωτερικού.
  • Διαρκής επαφή και ενημέρωση με όλα τα γραφεία του ΕΟΤ στο  εξωτερικό, με στόχο την άμεση και ορθή ενημέρωση ξένων δημοσιογράφων  και τουριστικών παραγόντων,  για την πραγματική εικόνα που επικρατεί στην Κεφαλονιά.

Νωρίτερα, η κα Κεφαλογιάννη μετέβη στο Ληξούρι και στην περιοχή Παλλίκης, όπου πραγματοποίησε αυτοψία στις λιμενικές εγκαταστάσεις. Στη συνέχεια προήδρευσε σύσκεψης στο γραφείο τουρισμού Παλλίκης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν η πρόεδρος των ενοικιαζομένων δωματίων κα Κατερίνα Ατσάρου, ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Ληξουρίου κ. Διονύσης Αραβαντινός και τοπικοί τουριστικοί παράγοντες. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε τηλεδιάσκεψη και με τον κ. Γ. Στρίντζη.

Σε δηλώσεις της η υπουργός Τουρισμού ανέφερε: “Η Κεφαλονιά είναι ένας παγκόσμιος, δημοφιλής τουριστικός προορισμός.
Η οικονομική ζωή του νησιού εξαρτάται άμεσα από τον τουρισμό. Γι’αυτό και κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διαφυλάξουμε το κύρος και την εικόνα του νησιού. Το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ θα στηρίξουν και θα προστατεύσουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν την τουριστική φήμη της Κεφαλονιάς. Ο τουρισμός θα δείξει για μια ακόμα φορά τη δύναμη του στην στήριξη και την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας. Είμαστε εδώ για να δίνουμε και να κερδίζουμε μάχες”.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο κ. Λειβαδάς θα παραμείνει στην Κεφαλονιά τις επόμενες ημέρες για την προώθηση όλων των απαραίτητων ενεργειών που αφορούν τους στουριστικούς φορείς του νησιού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024