Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΣιδηροδρομικό δυστύχημα στην Αίγυπτο: Δύο νεκροί και 16 τραυματίες
Αίγυπτος

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Αίγυπτο: Δύο νεκροί και 16 τραυματίες

Πηγή: AP

Οι καταστροφές στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, αποδίδονται γενικότερα σε προβλήματα υποδομών και συντήρησης.

Τα πολύνεκρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα συνεχίζουν να απασχολούν την καθημερινή ειδησεογραφία. Λίγες μέρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, εκτροχιάστηκε ένα τρένο στην πόλη Καλιούμπ, βόρεια του Καΐρου. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 16 τραυματίστηκαν, ενώ οι 6 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε «σταθερή κατάσταση».

Από την πλευρά της, η Εθνική Αρχή των αιγυπτιακών σιδηροδρόμων ανακοίνωσε ότι «κατά την είσοδο του τρένου στον σταθμό Καλιούμπ, ο οδηγός παραβίασε τις μπάρες που ήταν κλειστές και το τρένο συνέχισε την πορεία του με αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό της μηχανής του τρένου και του πρώτου βαγονιού».

Ο γενικός εισαγγελέας Χαμάντα Σάουι αποφάσισε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, «να συγκροτήσει ομάδα για να διερευνηθεί το δυστύχημα».

Η Αίγυπτος, μια χώρα 100 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει καταγράψει αρκετές πολύνεκρες συγκρούσεις και εκτροχιασμούς, οι οποίοι έχουν αναζωπυρώσει την οργή των πολιτών για την αμέλεια των αρχών και το πεπαλαιωμένο εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024